5 věcí, které jsme zjistili z první ukázky k Star Wars: Epizodě IX

5 věcí, které jsme zjistili z první ukázky k Star Wars: Epizodě IX
Sdílej
 
Ukázka k filmu Star Wars: Epizoda IX: The Rise of Skywalker odhalila první podrobnosti o nové epizodě Hvězdných válek. Vybíráme 5 nejzajímavějších věcí, které jsme zjistili.

 

Festival fanoušků Hvězdných válekStar Wars Celebration 2019, který proběhl o víkendu v americkém Chicagu, začal ve velkém stylu: odhalením první ukázky a názvu filmu Star Wars: Epizoda IX. Špičkový teaser trailer je dramatickou podívanou plnou překvapení.

Vybíráme 5 nejzajímavějších věcí, které jsme díky němu zjistili.

Video se připravuje ...

Star Wars: Epizoda IX má první teaser • Zdroj: Lucasfilm/Disney

1. Čas ve Star Wars běží

Od událostí z filmu Star Wars: Poslední z Jediů uběhl nějaký čas. Zatím nevíme, jak dlouho (a nejspíše to zjistíme až z filmu), ale režisér J. J. Abrams potvrdil, že Star Wars: The Rise of Skywalker nezačíná hned poté. Rey, Finn, Poe, Chewbacca, Threepio, BB-8 a jeho nový parťák (více o něm později) společně vyrazí na dobrodružnou výpravu. Jejich cílem je…

2. Návrat na druhou Hvězdu smrti

… druhá Hvězda smrti?!! Trosky gigantické bitevní stanice, která byla zničena na konci filmu Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů, se objevují na samém konci traileru. Znamená to, že Rey a spol. hledají něco (nebo někoho???) na pralesním měsíci Endor, kde žije národ Ewoků? Nebo jsou na úplně jiné planetě? Někteří fanoušci na internetu poznamenali, že výbuch Hvězdy smrti byl tak velký, že klidně mohl rozmetat trosky stanice daleko do vesmíru. V traileru je každopádně slyšet Luke Skywalker, jak říká: "No one’s ever really gone." ("Nikdo ve skutečnosti nikdy nezemře.")

A pak následuje Císařův mrazivý smích!!!

Star Wars: Epizoda IX - The Rise of Skywalker: Lando je zpátky •  Lucasfilm/Disney

3. Lando vrací úder

Han Solo to má za sebou. Luke Skywalker taky, i když ho asi ještě v nějaké podobě uvidíme. Generál Leia, jejíž představitelka herečka Carrie Fisher zemřela, ve filmu nechybí (i když zůstává otázkou, v kolika scénách se objeví). Zbývá poslední hrdina z původní trilogie. Veterán hvězdných válek Lando Calrissian (naposledy jsme ho viděli ve filmu Solo: Star Wars Story) je zpátky a znovu ho hraje Billy Dee Williams.

4. Kdo je Jannah?

Kdo je Jannah? To je dobrá otázka! Úplně nová postava se setkává s Rey spol. během jejich dobrodružství. Pomůže jim? Bude jim škodit? Je možné, že se jedná o Landovu dceru? (Ano, možné je všechno.)

Co by byly Star Wars bez droidů? BB-8 má vlastního parťáka •  Lucasfilm/Disney

5. BB-8 má vlastního parťáka

Seznamte se s novým droidem. Jmenuje se D-0 a je to nový kamarád oblíbeného robůtka BB-8. Doufejme, že Threepio a R2-D2 nebudou moc žárlit.

PS: Kdo přesně je Skywalker?

Název The Rise of Skywalker ještě nemá oficiální českýpřeklad, ale můžeme se o to pokusit sami: "Vzestup Skywalkera". Nebo: "Skywalker povstal". Otázkou je, koho se týká? Znamená to, že Luke Skywalker – nebo jeho odkaz, bude díky událostem filmu žít dál? Nebo že se Kylo Ren alias Ben Solo napraví a přijme světlou stranu Síly (jeho dědeček byl Anakin Skywalker). Nebo – polk – že by Rey přece jen pocházela ze slavného galaktického rodu?


První teaser a název Star Wars: Epizody IX je tady! Podívej se!

První teaser a název Star Wars: Epizody IX je tady! Podívej se!

Star Wars: Klonové války neskončily! Oblíbený animovaný seriál se vrací

Star Wars: Klonové války neskončily! Oblíbený animovaný seriál se vrací

Kočičí plemena: Norská lesní kočka, tajemná micina Vikingů

Kočičí plemena: Norská lesní kočka, tajemná micina Vikingů

První československý tank: Když do války, tak Kolohousenkou!

První československý tank: Když do války, tak Kolohousenkou!

 

Články odjinud