Carcassone: Legendární hra ve světě Star Wars

Carcassone: Legendární hra ve světě Star Wars
Sdílej
 
Kdyby německá hra Carcassonne byla člověk, letos by oslavila plnoletost. Poprvé byla totiž vydána v roce 2000. Teď se dočkala klonu ve světě Star Wars.

 

Jedna z nejpovedenějších mutací Carcassone měla podtitul Lovci a sběrači a odehrávala se v pravěku. Věhlasu původní hry zasazené do středověku nicméně nikdy nedosáhla. Původní Carcassonne v modré krabici totiž asi jen tak něco nepřekoná. A to ani v množství rozšíření, kterých byste napočítali více než dvě desítky (ne všechna ale vyšla u nás).

Carcassone dobývá vesmír

Geniální princip, že herní plochu postupně staví během hry sami hráči pomocí malých kartiček, se dá samozřejmě uplatnit na různá prostředí. Dokonce i na toulky vesmírem. I zde je možné stavět obchodní cesty a kolonizovat území. V případě edice Star Wars jsou tím územím pole asteroidů a planety. A stejně jako v klasické verzi obsazujete svými figurkami cesty a území a po jejich uzavření si napočítáte získané body. Vesmírná verze je zpestřena o boje o planety, kterých se může zúčastnit každý hráč, který má figurku položenou na sousední kartě. Souboje se odehrávají prostřednictvím hodu kostkami.

Carcassone: Legendární hra ve světě Star Wars •  archiv

Špetka Star Wars

Zapojit do hry se mohou dva až pět hráčů a hrát mohou za Luke Skywalkera, Yodu, Boba Fetta, Stormtroopera nebo Darth Vadera. Pokud ale čekáte větší propojení se světem Star Wars, budete asi zklamaní. Hra by v tomto směru mohla představovat jakoukoliv vesmírnou strategii a slavná hollywoodská sága tady funguje spíš jenom jako lákavé pozlátko. Osobně mě to ale neuráží. Jde o velmi slušnou mutaci původního Carcassonne s několika novými herními prvky a věrohodnou atmosférou vesmírné sci-fi.

Carcassone Star Wars

Výrobce: MINDOK

Shrnutí: Důstojný klon Carcassonne z vesmírného prostředí.

Deskovinky recenzují: Star Wars – Destiny

Deskovinky recenzují: Star Wars – Destiny

Budoucnost Star Wars: Hvězdné války pokračují

Budoucnost Star Wars: Hvězdné války pokračují

Unravel Two: Probuďte své vnitřní dítě v nádherné videohře pro dva

Unravel Two: Probuďte své vnitřní dítě v nádherné videohře pro dva

 

Články odjinud