Toy Story 4: Příběh hraček má filmového Oscara. Hurá do nekonečna a ještě dál!

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Kovboj Woody, Buzz Rakeťák a pastýřka Bo Peeo to znovu dokázali. Toy Story 4: Příběh hraček si z letošního předávání filmových Oscarů odnesl hned dvě zlaté sošky: Za nejlepší celovečerní animovaný film a nejlepší píseň.

 

V každém dílu Toy Story – Příběh hraček je najdete: Humor, napětí, dojetí, přátelství, věrnost, dobrodružství a k tomu navrch technickou dokonalost. A je tomu tak i v tom posledním, který teď září díky Oscarům. Už tradičně se v něm oživlé hračky vydávají do fantastického světa plného dobrodružství a nástrah.

Další výlet do nekonečna

Na v pořadí čtvrtý výlet do nekonečna a ještě dál se známá partička v čele s kovbojem Woodym a Buzzem Rakeťákem vydává tentokrát i nová hračka: Plastová vidlička Vidlík. Do filmu ji přinese holčička Bonnie, u které se hračky poté, co navždy opustily Andyho pokojíček, ocitají. Plastovou vidličku s pusou z plastelíny, koulícíma očima různých velikostí, nožkama z dřívek a rukou z chlupatého drátu si malá Bonnie stvořila náročný první den ve školce a stala se pro ni hračkou číslo jedna, kamarádem.

Toy Story: Příběh hraček baví diváky už přes 20 let •  Falcon

S bláznivým Vidlíkem do světa

Vidlíka si vezme malou Bonnie odstrčený a trochu zanedbávaný Woody pod svou ochranu. Občas vtipně panikařící vidlička je totiž neúnavně přesvědčená o tom, že vlastně vůbec není hračkou a patří jako opotřebovaný příbor do koše. Kam ostatně při každé příležitosti skáče. A právě díky Vidlíkovi se i tentokrát hračky vydají na dobrodružnou výpravu do neznámého světa. Už tradičně zabloudí a musí najít cestu domů, do svého pokojíčku. Cestou narazí mimo jiné na starou dobrou známou pastýřku Bo Peeo, která už se ve třetím díle neobjevila, ale teď opět vplula do své role. Poradit si oodaní hrdinové musí také s tyranskou panenkou Gábinkou. Pokud jste ale film náhodou ještě neviděli, raději nebudeme prozrazovat víc...

Nekonečně věrné hračky?

Toy Story: Příběh hraček pochází z tvůrčí dílny společnosti Pixar a malé i velké diváky baví americký animák už přes 20 let. Filmoví odborníci všechny snímky chválí za technickou dokonalost, nápadité příběhy i vtip. Na Oscarech zazářil už Toy Story: Příběh hraček 3 a teď si tvůrci filmu mohou hrdě vystavit další zlatou sošku. A Oscarem byla oceněna také úvodní píseň I Can't Let You Throw Yourself Away (pozor, je silně návyková). Přestože z Pixaru pronikaly informace, že další svět fantazie oživlých věrných hraček už nevznikne, možná bude díky poslednímu úspěchu vše jinak – to se ve světě filmu stává - a dočkáme se dalšího dílu.

Skutečná tvář hrdinů z Toy Story: Příběhu hraček

Skutečná tvář hrdinů z Toy Story: Příběhu hraček

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

 

Články odjinud