Tajemství staré bambitky 2: Karaba se vrátil

Tajemství staré bambitky 2: Karaba se vrátil
Sdílej
 
Loupežník Karaba se vrátil. Nejoblíbenější současná česká pohádka má konečně pokračování. Na Tajemství staré bambitky 2 jsme čekali 10 let. Co se stane s mladým párem, když kouzlo zamilovanosti pomine? A co s chlapem, který zůstal v chalupě sám?

Život v pohádkových královstvích není vždy tak úplně jednoduchý. Dobro a zlo sice bývá dopředu jasně definováno, ale i tak se situace různě komplikuje. Třeba jako tehdy, kdy se mladý naivní princ zatoulal daleko od zámku a narazil na krásné oči půvabné dcery hrnčíře, který býval obávaným loupežníkem Karabou.

Ona vlastně nevěděla, že je to princ. On netušil, že se taky dala na loupežnické řemeslo, aby zastavila nepoctivé a špatné královské rádce. A všechno se to ještě více a náramně zábavně popletlo, než bylo Tajemství staré bambitky konečně odhaleno. Pak už žili šťastně až do smrti? Skoro. Zrovna tahle pohádka totiž pokračuje.

Tajemství staré bambitky 2: Podívejte se na novou ukázku

Tajemství staré bambitky 2: Podívejte se na novou ukázku

Nejoblíbenější pohádka? Tajemství staré bambitky!

Tajemství staré bambitky je jedna z nejoblíbenějších současných českých pohádek. Vznikla před úctyhodnými deseti lety přímo pro obrazovku České televize. Od premiéry se opakovala už osmnáctkrát a vždy s velkým ohlasem.

Tak velkým, že díky zbrusu novému druhému dílu uvidíme Jakuba, Aničku a Karabu poprvé na velkém plátně. Volné pokračování má namířeno do kin a nechybí v něm žádná z původních hvězd – od Tomáše Kluse a Kamily Janovičové nebo Ondřeje Vetchého až po proradné rádce Lorence a Ference v podání Jiřího Lábuse a Miroslava Vladyky. A to zdaleka není všechno.

Video se připravuje ...

Tajemství staré bambitky 2: Trailer na film • Zdroj: Bioscop

Bambitka se vrací

Co se stane s mladým párem, když kouzlo zamilovanosti pomine? A co s chlapem, který zůstal v chalupě sám? Tajemství staré bambitky 2 je vlastně příběh o tom, co dělat, když se vám smůla lepí na paty. Děj se odehrává rovnou ve dvou královstvích.

V prvním vládne král Jakub a královna Anička. Jejich malá dcerka princezna Johanka tráví nejraději čas u dědy Karaby. V druhém království zakotvili pomstychtiví Lorenc a Ferenc.Balamutí jeho nic netušící panovnici Julii a kují pikle. Zlo už zase zatíná drápky, takže legendární loupežník bude muset oprášit starou bambitku. Jenže Lorenc a Ferenc jsou dobře připravení!

Video se připravuje ...

Tajemství staré bambitky 2: Film o filmu, jak se natáčela nová pohádka • Zdroj: Bioscop

Po deseti letech

Natáčení pohádky probíhalo na stejných místech jako před deseti lety ve skanzenech v Přerově nad Labem a v Kouřimi. Ale malebné zámky Mníšek pod Brdy a Jindřichův Hradec jsou „nové”. První díl totiž vznikal na hradě Lamberk.

NEJZÁHADNĚJŠÍ ZÁMKY v Česku

NEJZÁHADNĚJŠÍ ZÁMKY v Česku

Historické kulisy, v nichž se Bambitka 2 odehrává, jsou skutečně okouzlující. A jejich výběr měl pro Tomáše Kluse, který v Mníšku bydlí, ještě jednu velkou výhodu. Říká, že do práce, mohl chodit v papučích.

Pohodové natáčení prošlo také několika dramatickými momenty. Jako když vznikala scéna plavby Karaby a malé princezny. Speciálně upravené ne- cky dostaly lodní kýl, aby se nepřevrhly. Na zámecký rybník v Mníšku vypluly vedené potápěčem během aprílového počasí. Dokonce i sněžilo.

Video se připravuje ...

Tajemství staré bambitky 2: Klip, písnička Když se smůla lepí na paty • Zdroj: Bioscop

Zlo bude poraženo

Všichni herci přežili natáčení druhého dílu ve zdraví. Možná díky tomu Karaba vychová další nástupce a z „loupežnictví” se stane poctivé řemeslo. Možná se díky tomu dočkáme i Bambitky 3. Jestli jednoho dne opravdu vznikne, je zatím tajemství. Ale nějaké jistoty přece jen máme. Oblíbení pohádkoví hrdinové nakonec překonají všechny podlé úskoky. Dobro zvítězí a zlo bude poraženo.

Harry Potter: Návrat do Bradavic po 20 letech

Harry Potter: Návrat do Bradavic po 20 letech

Nešťastný nový rok 2022! Filmy nám předpovídají temnou budoucnost

Nešťastný nový rok 2022! Filmy nám předpovídají temnou budoucnost

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

 

Články odjinud