ABC Speciál esport: Jak vidí svět mladý kapitán CS:GO týmu Entropiq

ABC Speciál esport: Jak vidí svět mladý kapitán CS:GO týmu Entropiq
Sdílej
 
V Německu to nevyšlo. Po zahraniční štaci se 20letý Michal “leckr” Kadlíček vrátil domů a buduje tým, který by měl ovládnout naši scénu a konkurovat na té evropské. Zakládá si na dobré náladě v týmu, málokdy ho uvidíte bez širokého úsměvu na tváři. Cesta mezi elitu však nebyla jednoduchá.

Jak sis vybudoval vztah k počítačovým hrám?

Začalo to, když mi bylo osm let. Měl jsem staršího bráchu, kerý už hrál hry na počítači, hlavně Call of Duty 2, což mě mega zajímalo. Jakmile jsem dostal počítač, tak mi bratr pořídil CoD 2 a začal jsem taky hrát.

Tak Call of Duty 2 byla pro mnoho z nás začátkem ve střílečkách a FPS hrách. Jak dlouho ti to vydrželo?

Call of Duty série, konkrétně právě CoD 2 a 4, mě provázely do nějakých 14 let. Pak jsem zkoušel League of Legends, jinak jsem hrál pořád střílečky.

Kdy jsi objevil Counter-Strike? Hrál jsi 1.6 nebo až Global Offensive?

O 1.6 a Source jsem věděl, že existují. Zapnul jsem je asi desetkrát, ale nehrál jsem je nikdy aktivně. Víc jsem začal hrát právě až CS:GO někdy okolo roku 2014. V tu dobu jsem hrával LOLko, ale věděl jsem, že v těch střílečkách bych byl daleko lepší. CS:GO vypadalo slibně, zkusil jsem si to zahrát a docela mě to chytlo.

Speciál ABC: Esportové domy v Česku

Speciál ABC: Esportové domy v Česku

Už v té době jsi plánoval kariéru v esportu?

Vůbec. V té době jsem netušil, že nějaká kompetitivní scéna existuje. Když jsem zkoušel CS:GO poprvé, měl jsem na počítači nějakých 80 FPS. Nějak jsem se k tomu postupně vrátil. Mohou za to kamarádi z Call of Duty, kteří mě k tomu dotáhli.

Měl jsi v Call of Duty nějakého idola?

Jako malý jsem obdivoval „luckeRa“ z eSuby a chtěl jsem být taky tak dobrý, ale vůbec jsem netušil, že existuje tak velká kompetitivní scéna. Myslel jsem, že jsou tady jen malé turnaje a to je všechno. Pak jsem to objevil až v CSku.

Byl jsi součástí těch menších turnajů?

Hrávali jsem v nich skoro pořád. Bylo to hrozně fajn, rád na to vzpomínám. Vždycky se složila parta kluků, večer jsme si zahráli turnaj, kde o nic nešlo, ale brali jsme to vážně. Bylo to skvělé.

Michal “leckr” Kadlíček •  Entropiq

Kdy jsi začal hrát CS:GO víc a kdy ses připojil ke svému prvnímu týmu?

Ten rok si přesně nevzpomínám, ale rozhodně mi trvalo dva až tři tisíce hodin, než jsem pochopil, že bych mohl hrát v nějakém týmu a mohl bych se o to zajímat i dál.

Mým prvním opravdovým týmem byl My Revenge, se kterým jsme přešli pod organizaci eStars. Tam jsem hrál s borci jako Vantíček, Logan, Bullet, Repre a na konci působení v eStars jsem hrál ještě s Teckem. Tyhle hráči mě dotáhli k tomu, jak hrát týmový CSko.

ABC speciál: Esport průvodce

Celý rozhovor s Michalem “leckr” Kadlíčkem najdete v časopisu ABC speciál: Esport průvodce pro začátečníky i pokročilé, který je právě v prodeji nebo si ho můžete koupit zde online. Ve 100 stránkovém ábíčku najde mimo jiné tipy, jak začít s esportem, jaká je jeho budoucnost nebo kdo jsou v současnosti ti nejlepší hráči.

ABC speciál: Esport průvodce pro začátečníky i pokročilé je tady!

ABC speciál: Esport průvodce pro začátečníky i pokročilé je tady!

Fall Guys: Bláznivá soutěž o korunku zamířila do třetí sezony

Fall Guys: Bláznivá soutěž o korunku zamířila do třetí sezony

Battle royale: Zákon silnějšího v herních světech

Battle royale: Zákon silnějšího v herních světech

Autor

Jiří Novák

 

Články odjinud