Fall Guys: Bláznivá soutěž o korunku zamířila do třetí sezony

Fall Guys: Bláznivá soutěž o korunku zamířila do třetí sezony
Sdílej
 
Loni v srpnu se jako blesk z čistého nebe objevila zajímavá online hra Fall Guys, která zbořila všechny dosavadní rekordy videoherní platformy PlayStation. Překážkové dráhy, záchrana před růžovým slizem i netradiční týmové soutěže. To vše tvoří jádro zábavy v této výjimečné hře.

 

Fall Guys se stala nejstahovanější a nejhranější hrou služby PS Plus v historii, radost však dělá také hráčům u počítačů s Windows. Ve hře spolu soutěží šedesát postaviček, jejichž tvar nápadně připomíná fazole, v napínavých kláních o jedinou korunku pro vítěze.

Trochu jiný battle royale

Jenže zatímco v jiných hrách žánru battle royale (např. Fortnite) se obvykle hlavně bojuje a střílí, ve Fall Guys vítězí nejčastěji ti, kteří prokážou nejvíce šikovnosti a zároveň mají trochu štěstí.

Battle royale: Zákon silnějšího v herních světech

Battle royale: Zákon silnějšího v herních světech

V úvodním kole se vždy hráči postaví na startovní čáru závodu na překážkové dráze plné nejrůznějších nástrah. Do dalšího kola se dostanou přibližně tři čtvrtiny nejrychlejších hráčů. Může jít třeba o soutěž v přežití před rostoucí hladinou slizu či týmové klání v hromadění vajec.

Důležité je, že část hráčů opět vypadne. A ten, kdo nevypadne ani jednou a následně zvítězí v závěrečném finálovém kole, si připíše na svůj účet drahocennou korunku.

Hraje i Ježek Sonic

Za korunky musí přijít náležitá odměna. Tou jsou rozmanité kostýmy, kterých má Fall Guys doslova plný šatník. První sezona nabídla například kostýmy dinosaurů či ninjů, druhá se tematicky zaměřila na středověk a fantasy. Po jednotlivých úrovních proto v současnosti pobíhají hlavně fazolky převlečené za rytíře, draky, čarodějnice nebo trpaslíky.

Mezi nejcennější kostýmy pak patří ty, které jsou připravené ve spolupráci s autory jiných populárních her. Třeba robot ze hry Portal, banán z My Friend Pedro, ježek Sonic ze stejnojmenné ságy nebo potrhlá husa z Untitled Goose Game.

Ježek Sonic: Stějně slavný jako Mario nebo Mickey Mouse

Ježek Sonic: Stějně slavný jako Mario nebo Mickey Mouse

Zábavný chaos

Při uvedení hry bylo k dispozici celkem 25 různých soutěžních miniher, druhá sezona k tomu přidala pětici nových. Bylo ale jasné, že jednotlivé úrovně se hráčům postupně okoukají. Aby je tvůrci hry udrželi ve střehu, zavedli takzvané variace.

A tak se nyní většina soutěží a překážek náhodně mění, aby si závodníci nemohli být ničím jistí. Tam, kde byly minule otáčivé dveře, jsou teď koule, jež hráče srazí do smrtícího slizu. Příště tam pro změnu budou z nebe padat bomby ve tvaru jahod. Nebo obří kladivo, které hráče odpaluje rovnou do cíle. Je to chaos? Ano. Je to zábava? Rozhodně!

Hratelnost Fall Guys není vždy úplně férová. I to je ale součástí zážitku •  Mediatonic

Souboj online her

I přes svůj nesporný úspěch bojoval titul Fall Guys na podzim o přízeň hráčů s dalšími velmi oblíbenými hrami. První z nich je jednoznačně Among Us, v níž se parta astronautů snaží odhalit zrádce v kolektivu. Druhou pak Fortnite, která stále neztrácí nic ze své dlouhodobé popularity. Výhodou obou her je to, že jsou v základní verzi k dispozici zdarma, což o Fall Guys neplatí. Tvůrci tak moc dobře vědí, že musí svým fanouškům přinést velké novinky.

Jednotícím prvkem druhé sezony hry Fall Guys je středověká tematika •  Mediatonic

Třetí sezona je tady

„Jsme si naprosto jistí, že třetí sezona bude o hodně větší než druhá a nabídne mnohem více soutěží. Náš tým od uvedení hry opravdu výrazně vyrostl a máme velké plány do budoucna,“ prozradil o dalším vývoji komunitní manažer Oliver Hindle. Nová sezona dorazila na platformy PlayStation 4, PlayStation 5 a PC v polovině prosince. Co na ni říkáte?

Bláznivé soutěže v ještě bláznivějších kostýmech, to je esence hry Fall Guys •  Mediatonic

Nové úrovně, které přinesla Sezona 2

Wall Guys

Závodní kolo, ve kterém si hráči musí navzájem pomáhat a posouvat bloky tak, aby s jejich pomocí dokázali přeskočit stále se zvyšující hradby. Zákeřné ale je, že čím více pomáháte, tím menší je šance, že do cíle dorazíte včas!

Egg Siege

Středověká variace na původní týmovou bitvu jménem Egg Scramble o to, kdo nahromadí nejvíce bodovaných vajec. Nová výzva spočívá v tom, že cesta do každého ze tří týmových domečků je přehrazena nevyzpytatelným padacím mostem.

Hoopsie Legends

První sezona nabídla týmovou proskakovací soutěž s názvem Hoopsie Daisy, její nová varianta je ale individuální soutěží o to, kdo nejrychleji proskočí šestici obručí rozmístěných po všech koutek středověkého hradu.

Knight Fever

Ultimátní středověká závodní dráha, která na jednom místě kombinuje většinu známých překážek a přidává řadu nových. Knight Fever je dle autorů Fall Guys výzvou pro ty, kteří už byli příliš dobří v úrovních, jež nabízela první sezona.

Big Fans

Listopadový update přinesl nové závodní kolo, jehož základ tvoří stále se točící lopatky větráků. V Big Fans je kumšt nespadnout. Fazolí směřujících do cíle je totiž daleko více, než se do malého prostoru úrovně může kdy vejít.

Chytré hraní: Nej PC hry pro mladé badatele

Chytré hraní: Nej PC hry pro mladé badatele

Jak udělat hru: Jednoduchý start do složitého oboru

Jak udělat hru: Jednoduchý start do složitého oboru

Pilotem z obýváku: Flight Simulator překračuje technologické hranice

Pilotem z obýváku: Flight Simulator překračuje technologické hranice

 

Články odjinud