Monster Hunter: Unikátní herní série má naše srdce

Monster Hunter: Unikátní herní série má naše srdce
Sdílej
 
Unikátní herní série z Japonska si získala srdce východních i západních hráčů. Víte, jak začal fenomén, kterýý nyní přichází také do filmu? Monster Hunter překročil svůj stín a stává se z něj plnohodnotné fantasy universum.

 

První hra Monster Hunter vyšla už v roce 2004 na PlayStation 2. Převtělili jste se v ní do role začínajícího lovce ve světě, kde za branami měst čekají neuvěřitelně velké zabijácké nestvůry.

Abyste získali slávu, peníze a špičkové vybavení, museli jste příšery chytře a takticky lovit a prodávat jejich ostatky jako cenné artefakty. Někdy jste prostě na konfrontaci tváří v tvář neměli, tak jste museli připravit past a nepřítele do ní nalákat. Kromě toho jste vykopávali ze zamořených míst vzácné kovy a sbírali byliny.

Fortnite, Batman, sopka a dinosauři v novém ábíčku

Fortnite, Batman, sopka a dinosauři v novém ábíčku

Steampunkový styl

Hra přinesla atraktivní steampunkový styl, který propojuje klasickou fantasy s parními technologiemi. Parními stroji a vzducholoděmi to ale nekončí. Lidé totiž žijí na troskách prastaré civilizace, která obývala vysoké mrakodrapy a využívala monstra pro práci nebo pro obranu.

Pak ale začali experimentovat se zakázanou vědou a započali válku s draky. Ta pro ně znamenala konec a dnes z jejich impozantních věží zůstaly jen ruiny. I ty však někdy vydají poklad v podobě plánů fantastických pokročilých zbraní.

Počátky Monster Hunter

Dlužno říci, že první hra Monster Hunter se nestala kasovním trhákem ani herní revolucí. Podobně dopadla i dvojka a slávu přinesl sérii až třetí díl. Ten už vyšel na konzolích Nintendo Wii a 3DS. Čtyřka už si udržela vysokou laťku, a dokonce ji posunula ještě výše.

Původně smělý nápad na otevřený svět, ve kterém můžete objevovat obrovské příšery, studovat jejich chování, čekat na vhodný okamžik a pak je svými bojovými dovednostmi šikovně zlikvidovat, se tvůrcům konečně podařilo dotáhnout k dokonalosti.

Japonská herní série Monster Hunter si získala srdce hráčů po celém světě •  Capcom

Cesta na západ

Monster Hunter v té době platila za ikonickou herní sérii, která sklízí úspěchy hlavně v Japonsku a dalších východoasijských zemích. Důvodem je jiný vkus a styl hraní. Cestu na západ si série proklestila až s pátým dílem Monster Hunter: World. Je dostupná jak na konzolích PlayStation a Xbox, tak na počítačích.

Díky technickému pokroku a velkorysému rozpočtu nabídla mnohem lepší grafiku, umělou inteligenci i fyzikální model. Přitom si stále zachovala svou atmosféru přirovnávanou k nekonečné sérii boss fightů. Dnes je Monster Hunter jedna z nejprodávanějších herních sérií všech dob.

Monster Hunter ve filmu

Už nejen na konzolích a počítačích, ale i na filmovém plátně. Monster Hunter překročil svůj stín a stává se z něj plnohodnotné fantasy universum. Snímku se ujal režisér akčních filmů Paul W. S. Anderson. Ten už má na kontě několik úspěšných adaptací her, například Mortal Kombat, Resident Evil nebo Vetřelec vs. Predátor.

Nový film vypráví o světě, kde se o prostor dělí lidé s divokými příšerami. Podivná bouře jednoho dne otevře dimenzionální portál a přenese sem partu amerických vojáků.

Společně s domorodým lovcem se vydávají na nebezpečnou misi, při níž musí zabít obávaného draka střežícího bránu zpět na Zemi. Jestli máte rádi akční jízdy, nenechte si filmového Monster Huntera ujít.

Režie: Paul W. S. Anderson

Hrají: Milla Jovovichová, Ron Perlman, Tony Jaa

Budoucnost videoher: Kdykoliv a kdekoliv! Streamování už není pohádkou

Budoucnost videoher: Kdykoliv a kdekoliv! Streamování už není pohádkou

Among Us: Sabotáž vesmírné lodi nikdy nebyla zábavnější

Among Us: Sabotáž vesmírné lodi nikdy nebyla zábavnější

World of Tanks Blitz oslavuje československé stroje

World of Tanks Blitz oslavuje československé stroje

 

Články odjinud