Temný rytíř povstal: Všechno o novém filmu s Batmanem

Temný rytíř povstal: Všechno o novém filmu s Batmanem
Sdílej
 
Od čtvrtka je v kinech třetí a (zatím) poslední film s Batmanem. Na film Temný rytíř povstal se čekalo dlouho a napjatě. Víte o něm opravdu všechno? Ne? Tak čtěte. 


Děj filmu Temný rytíř povstal se odehrává osm let po událostech Temného rytíře, v němž Batman zastavil Jokera, ale musel přihlížet smrti Harveyho Denta, který se proměnil v psychopata Two-Face. Nyní se na jím strážený Gotham ženou pohromy a nepřátelé, jakým ještě nečelil.



Poprvé se v nové trilogii od režiséra Christophera Nolana objevuje Selina Kyle alias Catwoman. Hraje ji Anne Hathaway. Catwoman dá do pohybu události, které do města Gothamu přivedou Batmanova doposud nejtvrdšího a nejsilnějšího protivníka.

 

Kočičí žena Catwoman se ve filmu Temný rytíř povstal  dočkala už třetí podoby. Poprvé se objevila ve filmu Batman se vrací z roku 1992, kde si ji zahrála Michelle Pfeiffer. Podruhé ve vlastním propadáku, ve kterém se do Catwoman převtělila Halle Berry. Hrdinka nového filmu připomíná kočičí ženu hlavně svými schopnostmi a za celou dobu ji tak nikdo ani jednou nenazve.

 

 

Batmanovým hrozivým protivníkem je zabijácký žoldák Bane, který kvůli hroznému zranění musí neustále inhalovat plyn tišící bolesti. Proto ta groteskní maska na tváři. Bane je brutální zabiják schopný lámat páteře. Vede teroristickou skupinu a chce ovládnout nebo možná zničit Gotham.



Pro režiséra Christophera Nolana je Temný rytíř povstal poslední film s Batmanem. Studio by sice mělo zájem na pokračování, ale Nolan už se chce věnovat jiným projektům. Dokonce i závěr své vlastní trilogie natočil po dlouhém váhání, až když dostal nezanedbatelné množství peněz na předloňský thriller s názvem Počátek.



Určitě to ale nebude poslední film s Batmanem. Sice už si ho asi nezahraje Christian Bale, ale Temný rytíř má tak velký úspěch, že si studio určitě nenechá ujít příležitost natočit další verzi. Ze všeho nejdříve ale Batmana možná uvidíme v dlouho plánovaném filmu Justice League (Liga spravedlivých) o superhrdinské týmovce podobné úspěšným Avengers. Jejím členem je mimochodem kromě Batmana i Superman.

 

Filmem Temný rytíř povstal se završila jedna etapa filmových a komiksových dějin. Nolanova trilogie ukázala, že komiks může na plátně vypadat dospěle a vyjadřovat se k vážným věcem. Předchozí díl Temný rytíř neměl štěstí, ale možná že tenhle se podobně jako závěrečná část trilogie Pán prstenů dočká ocenění i během udělování Oscarů.

 

Recenze: Temný rytíř povstal, je zpět a trpí jako nikdy předtím!

Recenze: Temný rytíř povstal, je zpět a trpí jako nikdy předtím!

Batman je v Praze, vystavuje se přímo na ulici a bude mít speciální projekce

Batman je v Praze, vystavuje se přímo na ulici a bude mít speciální projekce

Muž z oceli má první dvě upoutávky. Těšte se na nového Supermana

Muž z oceli má první dvě upoutávky. Těšte se na nového Supermana

Klíčová slova:
film, Batman, Temny rytir
 

Články odjinud