6 důvodů proč stojí za to masakrovat zombíky ve hře Resident Evil 6

6 důvodů proč stojí za to masakrovat zombíky ve hře Resident Evil 6
Sdílej
 
Herní série Resident Evil se stal pojmem a pořád nabízí dost prostoru pro strach. Šestý díl na X360 i PS3, časem se objeví na PC a ábíčko.cz ví, proč stojí za pozornost!

 

1. Ve hře se objeví hned tři oddělené kampaně. Vlastně čtyři, pokud počítáš i bonusovou (viz níže bod 3). V nich se rozehraje velký příběh o spiknutí a uvolnění zombie viru mezi populaci. Díky třem liniím se tak podíváš do Ameriky, fiktivní země ve východní Evropě i do Číny. V každém z těchto míst najdeš dost zombíků a zombie mutantů k zastřelení a umlácení.

2. Díky trojité kampani se vrací spousta známých tváří, ale objevují se i nové. V Číně začneš s Chrisem Redifeldem a jeho vojenskou jednotkou, v USA se Leon S. Kennedy bude muset vypořádat s haldou zombíků a smrtí svého přítele a prezidenta v jedné osobě a ve východní Evropě se objeví nová postava, Jake, syn arcipadoucha Alberta Weskera.

 



3. Kdyby ti to nestačilo, je tu ještě čtvrtá kampaňová line, která se ti odemkne po dohrání tří předešlých. V ní se vrací stará známá agentka Umbrelly, mistryně v zabíjení s kuší, Ada Wong. Není to jen tak malý přídavek, hraní za Adu ti otevře dalších pět hodin zábavy a strachu. Její styl je zábavný a hodně rozšiřuje příběhové pozadí hry.

4. Resident Evil 6 je jako předešlý díl skvělý, pokud máš kamaráda, s kterým můžeš hrát. Mise jsou koncipovány pro dva hráče, ale za kamaráda může zaskočit umělá inteligence - jen to není taková zábava. Hrát se dá i na jednom monitoru. Ve dvou se to lépe táhne a brzy zjistíš, že likvidovat zombie jako duo je veliká zábava, stejně jako se bát.

 

 

 



5. Nově se ve hře objevuje možnost krytí, kterou využiješ hlavně v akční kampani za Chrise. Hodně velký důraz se nyní klade na boj na blízko, který budeš hojně využívat, protože šetří náboje a když se ti zombík nebo jeden z nových zombie mutantů J'avo dostane na kůži, nic jiného ti nezbude. Jen pozor, pokud si nedáš pozor, zombie tě chytne a životy začnou mizet před očima. Pořád se musíš mít na pozoru a zbytečně neriskovat.

6. Díky čtyřem kampaním se délka hry může dostat až na třicet hodin, což je pořádná dávka akce a strachu. Sotva se budeš během té doby nudit, protože každá z postav má jiné zbraně a jejich protivníci se liší. A až hru dojedeš, je tu několik zábavných multiplayerových módů, jako jsou Mercenaries a nebo dokonce Agent Hunt, kdy můžeš v cizí hře hrát za zombíka a snažit se zlikvidovat „ty hodné“.

 

 

7 zabijáckých faktů o zombie akčňárně Resident Evil: Retribution

7 zabijáckých faktů o zombie akčňárně Resident Evil: Retribution

10 důvodů proč NEhrát Resident Evil Raccoon City

10 důvodů proč NEhrát Resident Evil Raccoon City

Holky a bouchačky: Pět slečen, které byste za spolužačky rozhodně brali

Holky a bouchačky: Pět slečen, které byste za spolužačky rozhodně brali

Klíčová slova:
hra, resident evil
 

Články odjinud