Mirakulum: Svět dětské fantazie se rozrůstá

Mirakulum: Svět dětské fantazie se rozrůstá
Sdílej
 
Strávit den v zábavním parku Mirakulum ve středočeských Milovicích? To chce každý: Vyřádí se tady děti od nejmenších po ty starší – i jejich rodiče. V Mirakulu dnes najdete na 10 hektarech dvě stě atrakcí. A protože se každý rok Mirakulum rozrůstá, výjimkou nebude ani ten další. Co pro vás v Mirakulu připravují?

 

„Hlavní novinkou parku Mirakulum bude „hospodářský dvůr se zvířátky“ pro nejmenší návštěvníky. Ti si budou moct podojit krávu, koňům hřebelcovat hřívu nebo je umývat. Všechna zvířata budou sice z laminátu, ale v životní velikosti. Pro rodiče bude připraveno posezení ve stínu s možností dobít telefon nebo tablet,“ prozrazuje plány majitel Parku Mirakulum Jiří Antoš.

Celá farma bude koncipována tak, aby se i menší děti mohli sami pohybovat, ale nemohli tuto zonu opustit aniž by je rodiče neviděli. Součastí prostoru bude i mlhoviště pro osvěžení v horkých letních dnech.

Vodní svět v Mirakulu

Sezona končí 1.11.2020, ale ještě teď máte možnost se v Mirakulu pořádně vyřádit. Své si tady najde každý a můžete se těšit třeba například na: lanová centra, trampolíny, minizoo, obří bludiště (1200 m chodeb), hrad a mnohé další.

Park Mirakulum: Ideální místo pro rodinné dobrodružství v tuzemsku

Park Mirakulum: Ideální místo pro rodinné dobrodružství v tuzemsku

Milovníci vody, pokud počasí ještě dovolí, si mohou užít Vodní svět – ten je podle majitele v horkých dnech nejfrekventovanějším místem. Hned za Vodním světem vede v žebříčku oblíbenosti Lanové centrum. Čeká vás v něm několik pater přírodních průlezek a překážek - vyšplhat můžete až vysoko do korun stromů. „Propojili jsme Lanové centrum s Lesním městem 65metrovým bludištěm, které vede korunami stromů a vzniklo největší lanové centrum v republice,“ říká Jiří Antoš.

Vodní svět je nejnavštěvovanější atrakcí •  archiv Mirakulum

Z výšin do podzemí

Milovníci adrenalinu mohou z nejvyšších pater lanového centra v korunách stromů slézt rovnou do temného a tajemného podzemí. V Mirakulu je 870 metrů podzemních chodeb. Najdete je třeba v Lesním městě, pod Hradem nebo v areálu Gaudí. A pozor, je v nich opravdu tma tmoucí, tak si nezapomeňte přibalit do batohu baterky.

Svět kolem nás

A pokud už budete ze všeho lezení, skákání na trampolínách a houpání na obřích houpačkách unavení a zvládli jste popřít nějaké ty fyzikální zákony, je čas trochu zklidnit tep. Třeba v lesíku na naučné stezce, kde se dozvíte o životě v lese, o jeho funkci a přínosu pro člověka, jak ho a jeho obyvatele chránit. Před hmyzím hotelem můžete v klidu pozorovat pestré a užitečné tamní obyvatele, v mini ZOO zase ve výběhu kozy, mufloni nebo stádo daněl s daňkem.

V Mirakulu najdete lanová centra, trampolíny, minizoo, obří bludiště (1200 m chodeb) nebo hrad •  archiv Mirakulum

A nezapomeňte se zastavit také u políček se středoevropskými zemědělskými plodinami – dozvíte se, co a proč se pěstuje, a také něco o bylinkách. Pak si můžete s rodiči v odpočinkové zóně třeba i něco dobrého ugrilovat.

Zajímavosti z Mirakula

Park Mirakulum byl otevřen v září 2012 a jeho branami už prošlo přes milion návštěvníků.

Symbolem Mirakula je hrad, který je jeho první stavbou.

Za vizuální podobou atrakcí stojí výtvarnice Lucie Kozelská. Nápady realizují mimo jiné i odsouzení z nedaleké věznice Jiřice.

Park, který plave: Odpočiňtě si pod stromem na hladině moře!

Park, který plave: Odpočiňtě si pod stromem na hladině moře!

Zruinovaný obchoďák ožil jako kouzelný park, bazén a městská džungle v jednom!

Zruinovaný obchoďák ožil jako kouzelný park, bazén a městská džungle v jednom!

Kam Římané nedošli: Novinka v HistoryParku

Kam Římané nedošli: Novinka v HistoryParku

 

Články odjinud