Park Mirakulum: Ideální místo pro rodinné dobrodružství v tuzemsku

Park Mirakulum: Ideální místo pro rodinné dobrodružství v tuzemsku
Sdílej
 
Park Mirakulum ve středočeských Milovicích nabízí deset hektarů plných zábavy, kterou si sem každoročně přijíždějí užívat desetitisíce návštěvníků. Najdete tu největší lanové centrum v republice, Vodní svět, velké trampolíny a spoustu dalších menších i větších originálních herních prvků, které mnohdy popírají fyzikální zákony, ale také naučnou lesní stezku či políčka ukazující středoevropské zemědělské plodiny.

 

Během neplánovaně prodloužené zimní přestávky se v parku Mirakulu pilně pracovalo na inovacích. Jejich společným jmenovatelem je zvyšování komfortu pro rodiny s malými dětmi.

„Herní zóny pro nejmenší jsme pomocí plůtků uzavřeli tak, že je z nich jediný východ, který navíc vždy směřuje k lavičkám či přilehlým gastroprovozům, kde mohou rodiče chvíli odpočívat. V gastrozóně U Hotovek přibude během sezony hrací dům pro nejmenší, v němž si děti mohou vyzkoušet nejrůznější profese od policisty přes zdravotní sestřičku až po učitele,“ popisuje novinky Jiří Antoš, majitel parku.

Tankodrom Milovice je v provozu

„V naší mini zoo jsme jako každoročně přivítali několik přírůstků a pro všechny „zbloudilce“ jsme uprostřed parku zbudovali obří kompas, který může být ideálním místem srazů těch, co se náhodou nebudou moci najít,“ pokračuje Antoš.

Park Mirakulum: Místo zábavy pro děti i rodiče

Park Mirakulum: Místo zábavy pro děti i rodiče

V provozu jsou již všechny atrakce parku a také Tankodrom Milovice, kde se děti i dospělí mohou projet obrněnými transportéry, vyzkoušet paintball či zastřílet z brokovnice. A pozor – otevřený je také Vodní svět! Tak plavky s sebou a nezapomeňte objednat slunečné počasí!

Dobrodružství v Lesním městě

Oblíbeným mirakulovským hitem je propojení Lesního města a Lanového centra. Jedná se o obrovské přírodní průlezky plné visutých můstků, lanových stezek a překážek, kterými můžete procházet nejrůznějšími směry a v několika patrech. My jsme tato dvě místa propojili 65metrovým bludištěm, které vede korunami stromů,“ popisuje Antoš s tím, že tak vzniklo největší Lanové centrum v republice.

„Díky tomu, že je v několika patrech nad sebou, přijdou si zde na své starší děti, které se nebojí řádit v korunách stromů, tak i ti mladší, co se raději drží jen metr, dva nad zemí,“ říká Jiří Antoš a dodává, že pokud by někdo teď chtěl poctivě zdolat a projít každou část a každou cestičku propojeného Lanového centra, musel by v něm strávit téměř tři hodiny.

V zábavním parku Mirakulum zažijete velké dobrodružství •  archiv Mirakulum

Zajímavosti o parku Mirakulum:

Park Mirakulum byl otevřen v září 2012, měl rozlohu zhruba sedm hektarů a první stavbou v něm byl hrad. Ten se stal jeho symbolem. Postupně se rozrostl na dnešních 10 hektarů a dvě stě atrakcí.

Za dobu existence parku Mirakulum prošlo jeho branami více než milion návštěvníků.

Mirakulum: Svět dětské fantazie se rozrůstá

Mirakulum: Svět dětské fantazie se rozrůstá

Přes zimu je park zavřený, navštívit ho můžete vždy od dubna do října.

Zábavně-naučný park není určen pouze dětem, jeho předností je, že nabízí zábavu celé rodině – najdete zde lesní hřiště a kontaktní zoo, obří trampolíny a houpačky, lanová centra, podzemní chodby, prolézačky a v neposlední řadě i úzkokolejnou železnici, která park propojuje se sousedním Tankodromem. Od léta 2015 také Vodní svět a oázy s vodními hříčkami.

Hrad v Mirákulu je jednou z nejoblíbenějších atrakcí •  Zuzana Šprinclová

V parku je 870 metrů podzemních chodeb – podzemní chodby najdete pod Hradem, v Lesním městě, kde je jich nejvíce (310 metrů), či v areálu Gaudí.

2539 metrů čtverečních parku zabírají gastrozóny.

Autorem všech atrakcí je kolektiv parku Mirakulum, za vizuální podobou stojí výtvarnice Lucie Kozelská. Jejich nápady realizují mimo jiné i odsouzení z nedaleké věznice Jiřice.

V parku celoročně pracuje do 30 lidí, v sezoně pak přibývá několik desítek brigádníků.

Více na www.mirakulum.cz, na Facebooku nebo na Instagramu.

Zruinovaný obchoďák ožil jako kouzelný park, bazén a městská džungle v jednom!

Zruinovaný obchoďák ožil jako kouzelný park, bazén a městská džungle v jednom!

Zakázaná poušť: Bouřlivé dobrodružství

Zakázaná poušť: Bouřlivé dobrodružství

Virtuální realita ve větrném tunelu: Seskok nad Manhattanem a Prahou

Virtuální realita ve větrném tunelu: Seskok nad Manhattanem a Prahou

 

Články odjinud