Papírový svět: Výstava vystřihovánek a déčko zdarma

Papírový svět: Výstava vystřihovánek a déčko zdarma
Sdílej
 
Na nové výstavě vystřihovánek na Blatné uvidíte 180 papírových modelů hradů a zámků Martina Maška. Než tam vyrazíte, stáhněte a postavte si ženijní speciál IMR1 zdarma.

Výstava vystřihovánek

Papírové hrady a zámky na Blatné

Jihočeský zámek Blatná určitě mnozí z vás znají z pohádky Šíleně smutná princezna. V té bylo k vidění jeho nádvoří a zahrada. Zámek si „zahrál“ i v trezorovém filmu Bílá paní, kde se po něm procházela paní Perchta v podání Ireny Kačírkové. A právě na tom samém zámku, na který se můžete podívat i z drona, se konají hned dvě akce.

Pro papírové modeláře je nejdůležitější výstava 180 papírových modelů hradů a zámků Martina Maška. Kdo si chce prohlédnout zmenšená místa dřívějších šlechticů, dobrodruhů, rytířů či zbohatlíků, má čas do konce prázdnin – a třeba se pak zajedete podívat na skutečnou předlohu! Vedle papírových modelů na Blatné vystavuje Jiřina Havlová svojí unikátní sbírku tří set panenek a starožitných kočárků.

 

IMR1 v plné velikosti •  Modelli di carta

Vystřihovánka zdarma ke stažení

Postavte si ženijní speciál IMR1 zdarma!

Vojenská technika dokáže modeláře spolehlivě zaujmout. Pochopitelně i na této úrovni se náročnost zvyšovala a od jednoduchý tanků či samohybných děl jsme dospěli do stádia naprosto věrných papírových výtvorů.

Jedním z nich je ruský ženijní speciál s jeřábovým ramenem IMR1 (objekt 616). Rozsáhlý komplet obsahuje na 1300 dílů, takže po sestavení se před vámi v měřítku 1:35 objeví pořádná „obluda“.

Model je volně stažitelný na italských stránkách Modelli di carta (E63) a tvůrci jej doporučují vytisknout na papír gramáže 140 g. Model je třeba okolorovat, soubor ke stažení má velikost necelých 39 MB. A pozor – je to pořádně složité!

Více o vystřihovánkách najdete tady

 

Svět papírových modelů: Pojďte do toho s námi!

Svět papírových modelů: Pojďte do toho s námi!

Papírová archeologie: Rozhovor s Josefem Kropáčkem

Papírová archeologie: Rozhovor s Josefem Kropáčkem