Komplex Robinson 3: Beam Catcher

Komplex Robinson 3: Beam Catcher
Sdílej
 
Komplex ROBINSON je soubor osmi vesmírných lodí tvořící unikátní soběstačný celek. Pokračování vystřihovánky najdeš v ABC 11/2016.

 

V soustavě s bleděmodrým „sluncem“ došlo k nepochopitelné proměně obydlených planet v ohnivý opar. Světy jeden po druhém zmizely. Celá civilizace byla vymazána. Kapitán vnitroplanetární linky R7 zamířil na vnější koridor soustavy v naději, že se mu podaří spojit i s dalšími přeživšími. Na orbitu posledního známého světa vnějšího koridoru byl zformován komplex ROBINSON. Je to soubor osmi lodí tvořící unikátní soběstačný celek. Na jeho špici se nalézá již zmíněná linka R7, tedy REA Liner R7 číslo 561, napojená na strojírenskou loď Orca, srdce celého komplexu, pojící k sobě další unikátní celky. Na levoboku je loď Beam Catcher s dalekodosahovými senzory a vysílači, na pravoboku Ion Rafinerie pro výrobu paliva a tankovací stanice obslužných modulů. Za Orcou jsou navázány dvě lodi s výkonnými motory. Jednou je dálková linka Next liner a druhá Solar explorer s generátorem štítů. Na ocase Robinsonu je proti směru letu připevněna vlajková loď Opalia a vše korunuje shora připevněný luxusní křižník Neucomu s obrovskou zahradou a velitelským můstkem.

Postupně si v tomto roce budete moci slepit všechny lodi a spojit je do komplexu ROBINSON.

 

Z KOMPLEXU ROBINSON JIŽ VYŠLO

3/2016 REA Liner

8/2016 Orca

 

Komplex Robinson •  archiv

 

BÍLÁ BARVA - již vyšlo

ŽLUTÁ BARVA - v tomto ABC

ČERNÁ BARVA - dosud nevyšlo


PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

1. Jednotlivé díly vystřihněte. Hrany, jež budete tupým nožem rýhovat z líce tisku, jsou zakresleny čárkovanou čarou (- - -), papír ohněte lícem od sebe. Hrany, které budete rýhovat z rubu tisku, jsou kresleny čerchovanou čarou (-.-.-), papír ohněte lícem k sobě.

2. Díly lepte pomocí chlopní. Umístění dílů je vyznačeno v místě přilepení shodným číslem.

3. Pro sestavení komplexu je potřeba jeden kus feritového nebo neodymového magnetu.

 

Návodná kresba •  archiv

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Vystřihněte, narýhujte a slepte trup z dílů 1 a 2. Nalepte na něj trysku 3, přední nohu 4 a zadní nohu 5 s vlepeným magnetem na rubu dílu (viz NK).

2. K celku přilepte přední křidélka 6, 7 a zadní křídla 8, 9. Pokračujte směrovým křídlem 10 s venkovní technologií 11, observatoří 12 a vrcholovou sondou 13.

3. Poslední částí je dalekonosný přijímač s vysílačem složený z ramene 14, paraboly 15 a senzoru 16.

 

Komplex Robinson: REA Liner

Komplex Robinson: REA Liner

Komplex Robinson: Orca

Komplex Robinson: Orca