Papírový svět: Vystřihovánky Boeingu a školy zdarma

Papírový svět: Vystřihovánky Boeingu a školy zdarma
Sdílej
 
Vystřihovánky z papíru nenajdete jen v ábíčku. Některé lze zdarma stáhnout z internetu, a pak vytisknout a slepit. Podívejte se třeba na tyto dva modely!

Postavte si vystřihovánku lidušky

Narozeniny lze oslavit různě. Zůstat skromně v ústraní, nechat se královsky obdarovat nebo uspořádat hostinu. Existují však i méně obvyklé způsoby, jak připomenout své kulaté výročí.

Jedním z takových příkladů je Základní umělecká škola ve Vysokém Mýtě, která letos slaví úctyhodné kulatiny – právě před 70 lety se začala psát její bohatá historie.

ZUŠ Vysoké Mýto •  archiv

Škola z papíru

Aby se na výročí hned tak nezapomnělo, připravila ZUŠ Vysoké Mýto pro všechny milovníky „domečků“, ale i papírových modelů jako takových milé překvapení. Můžete si „oslavence“ postavit v měřítku 1:185. Model je volně stažitelný tady.

Fotomodelka jako žádná jiná

Na stránkách najdete i dobové fotografie a historii budovy a samotné ztvárnění školy je provedeno méně obvyklou formou – díly jsou vlastně fotografiemi jednotlivých částí budovy, takže výsledek bude mít opravdu věrnou podobu.

 

Boeing •  archiv

Papírové letadlo Boeing

Letitý duel, zda stavět plastikové modely nebo papírové zůstane asi ještě dlouho nerozhodný. Občas je ale možné určité srovnání a pak je velice těžké rozhodnout, která varianta je lepší. „Plastikáři“ budou mít svůj výtvor hotový podstatně dříve, ale zase nebudou muset vynaložit takové úsilí – a znáte to, když je za dokončeným modelem vidět patřičná práce, vždy to potěší.

Velký stroj z malého světa

Pojďme se podívat na jeden z letounů flotily společnosti Boeing, známému typu 737-800. Tento vzdušný koráb nové generace, který nedávno slavil šesté výročí od svého prvního letu (9. 7. 2010) si nyní můžete postavit ve verzi indonéské letecké společnosti Garuda. Modelářské měřítko 1:100 znamená, že před sebou budete mít 36 centimetrů dlouhý letoun s propracovanými motory a podvozkem. Také lze postavit verzi v letu.

Boeing 737-800 je volně ke stažení a je doporučeno si stránky s vystřihovánkou vytisknout na papír gramáže 100 gr. Heslo k PDF souboru je: paper-replika.com.

Více o vystřihovánkách najdete tady

Papírový svět: Výstava vystřihovánek a déčko zdarma

Papírový svět: Výstava vystřihovánek a déčko zdarma

Svět papírových modelů: Pojďte do toho s námi!

Svět papírových modelů: Pojďte do toho s námi!