Jak si zjednodušit život s umělou inteligencí?

Jak si zjednodušit život s umělou inteligencí?
Sdílej
 
Vytvoř si internetové stránky, krásně vypadající prezentace, šikovné grafy i zábavného „kamaráda“. Jak si zjednodušit život s umělou inteligencí? To zjistíš tady.

Vývoj umělé inteligence (UI) jde kupředu opravdu mílovými kroky a pozoruhodné aplikace se na internetu objevují doslova každý den. Děje se tak i díky tomu, že řada UI modelů, například textový generátor GPT, umožňuje využití výpočetního výkonu k rozmanitým úlohám. Vytvoření takzvané „General AI“ neboli obecné umělé inteligence, která bude schopná řešit jakýkoliv úkol, je ale podle odborníků stále velmi daleko.

Zjednodušte si život

Chytrým pomocníkům určeným pro generování textu či obrázků jsme se naposledy věnovali v ABC 04/2023. Nyní vybíráme další várku zajímavých nástrojů, které vám můžou zjednodušit život. Můžete je otestovat. Obvykle buď úplně zdarma, nebo v rámci neplacené zkušební verze.

Tři aplikace jsou užitečné pro práci (třeba i ve škole, pokud máte dovoleno UI nástroje používat), tři k tomu, abyste si užili trochu legrace. Stojí za to zmínit, že až na výjimky fungují pro zadávání v angličtině, případně jiném světovém jazyce. Nezapomeňte ale, že na překlad zadání z češtiny do jiného jazyka můžete využít koho jiného než… umělou inteligenci!

Nejlepší apky s umělou inteligencí:

Frajerská prezentace od UI

Gamma.app

Jednoduchým prezentacím na bílém pozadí už dávno odzvonilo. UI gamma.app totiž na základě zadaného tématu dokáže vytvořit famózně vypadající snímky a navíc rovnou vymyslet i kostru obsahu. Všechno jde ale samozřejmě podle potřeb předělat a přebarvit.

Webová stránka za 20 vteřin

Butternut.ai

butternut.ai: Moje imaginární firma „ABC psích sportů“ má nový web, rovnou i s nápady, jaké sporty bychom mohli trénovat •  butternut.ai

Kódování stránek na webu byla kdysi pořádná věda a ten, kdo to chtěl dělat, musel umět jazyk HTML, notaci CSS a řadu dalších věcí. Pak přišlo zjednodušení ve formě šablon a dnes už stačí jen UI butternut.ai říct, o čem by měl web být. Na jeho vygenerování pak stačí méně než půl minuty času.

Barevné grafy na počkání

Graphmaker.ai

Vytvořit krásné grafy pomocí nástrojů jako Excel nebo Tabulky Google dnes není žádná alchymie, někdy na to ale není čas. A právě pro tyhle případy je tu nástroj GraphMaker, který s pomocí UI vybere vhodný způsob reprezentace dat a rovnou ti graf pomůže nakreslit.

Změř své síly s UI

Quick, Draw! with Google

Chtěl by sis zahrát hru ve stylu známé deskovky Activity, ve které jeden kreslí a druhý hádá, ale chybí ti parťák? Pomůže umělá inteligence od Google. Quick, Draw! with Google má ve své databázi 50 milionů kreseb, jež umí vzájemně porovnávat a hádat tak, co zrovna maluješ ty.

Na vlně nostalgie

Deep Nostalgia

S umělou inteligencí zvanou Deep Nostalgia můžeš ohromit celou rodinu. Stačí do ní nahrát staré černobílé fotky (třeba tvých prarodičů nebo jejich předků) a UI z nich během několika vteřin vytvoří videa, na kterých se lidé hýbou, usmívají a koulí očima.

Z kreslíře animátorem

Metademolab

Máš doma skříň plnou kresbiček ze školních hodin výtvarky a nevíš, co s nimi, ale je ti líto je vyhodit? Tak jim vdechni úplně nový a zábavný život pomocí UI animačního nástroje Metademolab od firmy Meta, provozovatele sociálních sítí Facebook a Instagram.

DALL·E: Nakresli mi cokoliv!

DALL·E: Nakresli mi cokoliv!

Chytří pomocníci: Umělá inteligence pro každého

Chytří pomocníci: Umělá inteligence pro každého

Je umělá inteligence chytrá a jsou neuronové sítě jen v lidském mozku?

Je umělá inteligence chytrá a jsou neuronové sítě jen v lidském mozku?

 

Články odjinud