Halo Wars 2: Zachraňte svět před další hrozbou!

Halo Wars 2: Zachraňte svět před další hrozbou!
Sdílej
 
Legendární herní série Halo se vrací s titulem Halo Wars 2. Kromě toho jsme zapařili novinku Phoning Home a povíme vám o tom!   

 

Halo Wars 2

Zachraňte svět před další hrozbou!

Série Halo se hraje už 16 let. Během nich vznikl nespočet různých her ze světa, kde lidstvo bojuje se zlými mimozemšťany Covenanty. Jednou z posledních bylo Halo 5: Guardians, které před dvěma lety vyšlo na Xbox One. Nyní přichází Halo Wars 2, které v rámci hratelnosti navazuje na svého předchůdce z roku 2009.

Je to strategie, která se odehrává v reálném čase. To znamená, že nemůžete hru pozastavit a všechno v klidu promyslet. Musíte jednat! Jak? Hra funguje na zdánlivě jednoduchém principu ve stylu kámen – nůžky – papír.  Vozidla porážejí pěchotu, pěchota poráží letectvo a to zase vozidla. Správná kombinace proti nepříteli vám zaručí vítězství.

Kampaň vás zavede do děje hned po událostech pátého dílu s podtitulem Guardians. Covenanti byli poraženi, ale ne všichni se s tím chtějí smířit. Budete bojovat proti skupině jménem Banished, kterou vede zlý Atriox. Kromě hlavního příběhu, který si můžete zahrát společně s kamarádem v rámci kooperativního módu, vás čeká řada různých multiplayerových možností.

Platformy – PC, Xbox One

halowaypoint.com/en-gb/games/halo-wars-2

Phoning Home

Dostaňte se domů!

Vzpomínáte na skvělý animovaný film VALL-I? Vypráví o robotovi, který zůstane úplně opuštěný na planetě Zemi. Tedy až do dne, kdy objeví robotí kamarádku, zamiluje se a podnikne kvůli ní šílené dobrodružství. Phoning Home je tímto filmem natolik inspirovaný, že se to ani nesnaží skrývat.  

Hrajete za robota jménem ION, který vypadá skoro na chlup, tedy vlastně na šroubek stejně jako VALL-I. Vedle sebe má trochu praštěnou kamarádku robotku ANI. Dvojice se ocitne na cizí planetě, kterou musí prozkoumat. A zavolat z ní domů, aby dali lidem vědět, že právě tady mohou začít nový život. Nebude to jednoduché: Místo, kde jste se svojí lodí ztroskotali, obývá řada nejrůznějších monster. Do cesty se vám postaví obrovští ještěří ptáci, kteří připomínají pterodaktyly, podzemní přerostlí červi i oživlí kamenní obři.

Platforma – PC

phoninghome.net

Více o obou hrách se dozvíte v ABC 4/2017.

Owlboy a VR Worlds vás vezmou do jiné reality!

Owlboy a VR Worlds vás vezmou do jiné reality!

Nejočekávanější videohry roku 2017

Nejočekávanější videohry roku 2017

Abrakadabra! Odhalte v sobě vlkodlaka!

Abrakadabra! Odhalte v sobě vlkodlaka!

Nejlepší hry roku 2016

Nejlepší hry roku 2016

 

 

Články odjinud