Horizon Zero Dawn: Recenze hry z budoucnosti. S dinosaury!

Horizon Zero Dawn: Recenze hry z budoucnosti. S dinosaury!
Sdílej
 
Dinosauřích her už jsme zažili spoustu. Vsadíme své harddisky, že nejeden z vás teď tráví volný čas v Arku. Ale kolik jsme hráli dinosauřích her, které by se odehrávaly v daleké budoucnosti? A kolik takových her mělo dinosaury z kovu, drátů a s pokročilou umělou inteligencí? Jedna. Jmenuje se Horizon Zero Dawn a je to takový výlet zpátky do budoucnosti. Za dinosaury!

 

Horizon Zero Dawn je už na první pohled unikátním dobrodružstvím. Lidstvo postihla blíže nespecifikovaná apokalypsa, která naše potomky donutila opustit blahobytný život v mrakodrapech a přesunout se zpátky do jeskyní. Výdobytky civilizace pohltila příroda a dvojnožci se vrátili k tradičnímu stylu života s ohněm, kamenem a také s elektrickými luky, které sundají i desetimetrového plechového tyranosaura. Způsob, jakým Horizon kombinuje pravěk a sci-fi, je nevídaný. Už dva roky slintáme nad překrásnými záběry a nyní toto veledílo konečně vychází.

Video se připravuje ...

Horizon Zero Dawn • Zdroj: archiv distributora

Na svědomí jej mají autoři úspěšné střílečkové ságy Killzone, která tradičně vycházela jen na PlayStationy. Není proto žádným překvapením, že i z Horizonu se budou těšit pouze majitelé PS4. Na ně čeká překrásný otevřený svět v hlavní roli s hbitou lovkyní Aloy, která se pokouší potlačit epidemii robotických dinosaurů a dostat svůj kmen zpátky na vrchol potravního řetězce.

To však znamená dlouhou cestu, lemovanou nespočtem soubojů. Během nich budete moci vedle svého věrného luku používat různé zbraně na blízko, pasti, výbušniny, hackovací mašinky nebo dokonce komponenty samotných dinosaurů. Kupříkladu, když kovovému brontosaurovi ustřelíte zbraň ze hřbetu, klidně si ji můžete vzít. Tak toho využijte. Ale škoda slov, tohle RPG si majitelé PS4 prostě nesmí nechat ujít!

Horizon Zero Dawn

Platforma – PS4

guerrilla-games.com/play/horizon

hry.abicko.cz

LEGO® Worlds: Stavitelská hra jako Minecraft

LEGO® Worlds: Stavitelská hra jako Minecraft

Nejočekávanější videohry roku 2017

Nejočekávanější videohry roku 2017

Torment: Tides of Numenera: Tenhle svět vás pohltí!

Torment: Tides of Numenera: Tenhle svět vás pohltí!

Final Fantasy XV na lovu Pokémon: Sun & Moon

Final Fantasy XV na lovu Pokémon: Sun & Moon

 

Články odjinud