Byli jsme v novém dinoparku Dino Live: Druhohory na pražském Džbánu

Byli jsme v novém dinoparku Dino Live: Druhohory na pražském Džbánu
Sdílej
 
Atrakce s pohyblivými modely dinosaurů v životní velikosti obsadila břeh slavného koupaliště na pražském Džbánu. Ábíčko se bylo v novém dinoparku Dino Live podívat. Co tam je? Jak se nám to líbilo? To zjistíte v recenzi a video reportáži!

Po úzké silničce pro pěší míříme do mírného vršku. Přestože je teprve květen, vládne typické letní dusno před bouřkou a vysoko nad námi se majestátně tyčí kumulonimby. Z křoví po obou stranách silnice se ozývá křik exotických ptáků a podkresová atmosférická hudba. Připadáme si jako hrdinové dobrodružného filmu.

Přicházíme k rodince stegosaurů. Dospělí domlouvají dovádějícím mláďatům. Kdyby dospělci neměli rozměry lehkého tanku, dala by se scéna nazvat přímo roztomilou. Ještě kousek do kopce, cesta se narovná a začíná se svažovat. Potkali jsme zatím několik desítek býložravých dinosaurů

Cesta k dravým dinosaurům

Cestou z kopce se atmosféra mění, z křoví se ozývají dinosauří dravci a podkresová hudba nabírá na dramatičnosti. Tady jde o život. Naštěstí ne nám, my nanejvýš zmokneme. Scházíme k vodní hladině, kde na břehu stojí kostra tyranosaura.

Video se připravuje ...

Ábíčko video mag S3EP17: Jak to vypadá v novém dinoparku DinoLive a modely vesmírných lodí • Zdroj: ABM

Tady utichá hudba a my pokračujeme naučnou stezkou o ochraně životního prostředí, která vede k budově občerstvení. Na ní táboří tlupa pralidí, kteří pečou na rožni sele. Hned bych si dal, kdyby nebylo gumové. U kiosku je krámek se suvenýry a před ním na travnaté pláži lákají děti lanové pyramidy, skákací hrady, pískoviště a houpačky v podobě dinosaurů.

V Dino Live jsou všichni v pohybu

Zábavní park Dino Live Praha je úplné novorozeně. Byl otevřen teprve v polovině dubna letošního roku u pražské vodní nádrže Džbán. Jedná se o poměrně krátkou stezku, na které však potkáte 70 modelů dinosaurů v životní velikosti – největší mají 18 metrů.

Všechny modely jsou pohyblivé a ozvučené. Když ke zvířeti přijdete, čidlo spustí pohyb a zvuky. Některá zvířata kroutí hlavami, jiná se pasou, žerou mršinu, dupají nohama či mávají křídly. U skupinek zvířat jsou informační cedule. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud