Vystřihovánky ke stažení: Pec

Vystřihovánky ke stažení: Pec
Sdílej
 
S papírovým modelem pece, který je součástí sady jednoduchých vystřihovánek historické architektury, se přeneseme do 50. let 20. století do italského Milána. Stáhněte si zdarma PDF vystřihovánky, která vyšla v časopisu ABC. Na webu postupně uveřejňujeme dříve vydané modely, které si můžete slepit.

Pec

Muzeum vystřihovánek

modelem pece, který je součástí sady jednoduchých vystřihovánek historické architektury, se přeneseme do 50. let 20. století do italského Milána. Marca Stella byla jedním z nejvýznamnějších italských vydavatelů vystřihovánek. Stáří archů určujeme podle grafické podoby hvězdy – ochranné značky. Kromě modelů budov a techniky vyšly např. i stovky archů s figurkami vojáků. Zajímavé jsou také vystřihovací didaktické pomůcky pro výuku geometrických tvarů. Předlohou našeho modelu je veřejná pec na pečení chleba, která kdysi stávala v každé vesničce po celé Evropě.

Návod na slepení

Sestavení modelu je velmi jednoduché a zvládnou ho i začátečníci. Začněte narýhováním hran pro snadné a přesné ohnutí. Jednotlivé díly vystříhejte. Před lepením střihové i ohybové hrany zaretušujte odpovídajícím odstínem vodové barvy. Nejprve slepte budovu se střechou. Přilepte na ni dva díly spojující dům s komínem. Při lepení komínu dbejte, aby stál rovně a nepadal. Pokračujte přístřeškem se sloupky. Stavbu zakončíte přilepením malého komínu. Model pece si můžete umístit na pevnou barevně upravenou podložku.

VYDAVATELSTVÍ: Marca Stella – Itálie

ROK VYDÁNÍ: 50. léta 20. stol.

AUTOR: neznámý

FORMÁT: 23 x 32,5 cm

Vystřihovánka ke stažení: Bouda u Sněžných jam

Vystřihovánka ke stažení: Bouda u Sněžných jam

Vystřihovánka ke stažení: Továrna

Vystřihovánka ke stažení: Továrna

Vystřihovánka ke stažení: Letiště

Vystřihovánka ke stažení: Letiště