Safari live: Divoká africká zvířata ve vašem pokoji

Safari live: Divoká africká zvířata ve vašem pokoji
Sdílej
 
Podívat se žirafě ve volné přírodě do očí, sledovat lva chystajícího se k útoku nebo slůňata řádící ve vodě – to je neodolatelný zážitek. Koronavirus dal stopku cestování do moha míst, kde něco takového můžete zažít. Turisty sice pandemie vyhnala třeba z afrických safari, rozjely se ale kamery a živá vysílání. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší africké streamy, které vás zavedou do míst, kde vládne příroda.

 

Streamování z jihoafrických safari, která vznikla díky propojení skupiny luxusních hotelů a organizace WildEarth má od nás jednoznačně palec nahoru. Každý den, ráno při východu slunce v 6:30 a odpoledne od 15:00, můžete nahlédnout přímo do aktuálního dění v africké divočině.

Africká zvířata: Hlavně nerušit

Nejde jen o statické záběry, profesionální průvodci a odborníci vyráží za zvířaty tak, jak to běžně dělají s turisty. Ti se většinou po rezervaci pohybují v terénním autě, vystupovat mohou jen na určených místech. Zvířata by totiž měla být minimálně rušena a navíc odskočit si třeba na malou v divočině může člověka stát i život. Takový král zvířat rozhodně nebude nadšený, když ho vyrušíte.

Jak zvířata spí?

Průvodci během streamu přibližují život zvířat ve volné přírodě, popisují, co se kolem zrovna dějě a také odpovídají prostřednictvím sociálních sítí na otázky. Ranní i odpolední vysílání trvá asi 3 hodiny a počátečních 45 minut je vždy věnováno dětem a jejich zvídavým otázkám.

Virtuální výlet do vědeckých a technických muzeí světa

Virtuální výlet do vědeckých a technických muzeí světa

Odborníci na ně odpovídají přímo v terénu. Chcete vědět, proč má žirafa tak dlouhý krk, kdy chodí král buše spát neb kdo s kým je kamarád? Své otázky můžete napsat do mailu kidsquestions@wildearth.tv a těšit se na odpovědi během živého vysílání. Sledovat jej můžete tady nebo na instragramu.

Žirafa masajská •  Profimedia.cz

Live hrátky goril a slonů

Hlasy divočiny, jak si zvířata hrají, jak loví nebo jedí, je možné sledovat také na stránce africam.com a explore.org. Nahlédnout můžete hned do několika afrických rezervací i během noci. Chcete vidět, jak se koupou sloni nebo co zrovna dělají gorily v Kongu? Můžete pozorovat jejich běžný život v lese a třeba se vám poštěstí zahlédnout, jak si zrovna chystají pelech ke spánku. Ostatně gorily tráví spánkem a odpočinkem spoustu času, takže možnost, že zahlédnete nějaké to zdřímnutí, je téměř jistá. Dívat se můžete tady.

Do dění v divoké přírodě vás vezmou i v jihoafrické přírodní rezervaci Ulusaba. Streamují každé pondělí od 15:30 na Instagramu tady. Pozorovat můžete třeba šarvátky leopardích mláďat, slůňat nebo tu potkáte i velkou pětku - tedy slona, lva, nosorožce, levharta a buvola. Na silnou a nebezpečnou pětici možná budete mít štěstí také v další soukromé jihoafrické rezervaci Djuma. Streamují dvakrát denně při východu slunce od 5 hodin ráno a odpoledne od 14:30 na Twitchi tady.

Afrika live •  iStock

Stejně jako při opravdovém výletě po safari, kdy máte možnost dívat se důstojným žirafám do očí, i v případě živého vysílání musíte mít štěstí a být trpěliví, protože vidět zrovna velké divoké kočky v akci, je vzácné. Přejeme šťastnou virtuální cestu.

Zmizelí obři: Safari ve světě bez lidí

Zmizelí obři: Safari ve světě bez lidí

Poražený král: Buvol versus lev

Poražený král: Buvol versus lev

Impala versus gepard: Skok o život

Impala versus gepard: Skok o život

Autor

Zuzana Šprinclová

 

Články odjinud