Unicat MD57: Mezi extrémem a pohodlím

Unicat MD57: Mezi extrémem a pohodlím
Sdílej
 
Proveze vás jakýmkoli terénem, postará se o vaše bezpečí a ještě se v něm budete cítit jako v hotelu. To vše umí nový karavan ze zakázkové dílny Unicat.

 

Automobilová společnost Unicat se zrodila v roce 1990 v německém městečku Dettenheim. Zabývá se přestavbou těžkotonážních nákladních vozů na obytné karavany. Jejich extrémní obytné vozy mají za úkol zdolávat nástrahy divočiny a přitom posádce nabídnout co nejpříjemnější zázemí.

Supersilná čtyřkolka

Novinkou je karavan Unicat MD57. Stejně jako jeho bratříčci je určen do extrémních podmínek. Vznikl úpravou nákladního vozu MAN TGM 18.340 4×4, který se používá pro přepravu nákladu při těžbě v povrchových dolech nebo jako hasičský automobil. Pod kapotou mu vrní motor o objemu 6,9 litru o síle 335 koní. Zkratka na konci prozrazuje, že bude moci využít pohon všech čtyř kol. Je tedy jasné, že nejde o žádný "bydlík" na víkend.  

Interiér obložený dřevem ukrývá i zábavní systém •  Unicat

Interiér obložený dřevem ukrývá i zábavní systém •  Unicat

Zábava na cestách

Unicat je určen pro ty nejnáročnější expedice v nehostinné krajině, do nepředvídatelného podnebí a daleko od civilizace. Zdolá písek, kameny, bahno, kopce, kaluže… A při tom všem sedí posádka v luxusně vybavené kabině. Abyste se na expedicích nenudili, můžete si pouštět hudbu na bezdrátovém audiosystému od značky Alpine Electronics. Kromě toho tu naleznete televizi s internetem a soustavou reproduktorů Bose, které zajistí prostorový zvuk jako v kině. A když už jsme u spotřebičů, dlužno podotknout, že součástí výbavy je i kombinovaná pračka se sušičkou.

Přívěs za motorku? Mini vychytávka s veškerým vybavením

Přívěs za motorku? Mini vychytávka s veškerým vybavením

Dřevo a porcelán

Obytná část karavanu se inspirovala luxusními jachtami. Asi byste uprostřed Sahary nebo mrazivých sibiřských plání nečekali kabinu obloženou teakovým dřevem, koupelnu obloženou keramickými kachlemi a záchod z porcelánu. Přesto tohle všechno Unicat nabízí. A to jsme ještě nezmínili gauč z umělé kůže Alcantara, která se používá pro potahy luxusních aut. Nedávno ji také začal používat jako povrch klávesnice Microsoft ve své prestižní řadě notebooků Surface Laptop.

Unicat je stavěn na dlouhé cesty pouští i rozbahněnou krajinou •  Unicat

Voda a nafta

Karavan ukrývá v úložném prostoru dvě nádrže na celkem 640 litrů vody. Ta menší slouží k ohřevu. Pokud se s expedičním karavanem vydáte do horkého podnebí, bude systém udržovat vodu horkou pomocí solárních panelů na střeše. Pokud bude slunce pod mrakem nebo budete cestovat v mrazivých končinách, můžete jednoduše přepnout na ohřev z naftového agregátu. Do nádrže na palivo se vejde rovných 600 litrů. Nemusíte mít tedy strach, že byste uprostřed divočiny skončili na suchu. Jedinečný karavan bohužel nebude dostupný pro každého. Unicat se vyrábí hlavně na zakázku a v malém množství. Cena modelu MD57 se pohybuje okolo 15 milionů korun. Přesto je jasné, že si své dobrodruhy najde.


Osobní terénní tank

Ripsaw EV3-F1 je pásák schopný zdolat jakýkoli terén •  Profimedia.cz

Přijde vám Unicat pořád málo extrémní? Pak by vás mohl zajímat šílený vynález jménem Ripsaw EV3-F1. Jde o pásák schopný zdolat jakýkoli terén. S výkonem 1500 koňských sil a obřími pásy si poradí s bahnem, pískem i sněhem. Nedělají mu problém obrovská převýšení, takže dovede řádit i v dunách. Nepočítejte ale s tím, že vás odveze za dobrodružstvím. Uvnitř je místo jen pro řidiče  - s prostorem pro spaní, vaření či skladování výbavy nelze počítat. Na druhou stranu je celá kabina odpružená vzduchem, takže i při zdolávání toho nejnáročnějšího terénu budete mít pocit, jako byste jeli po čerstvě uválené dálnici.


Luxusní mini jachta: Nejen pro hobity!

Luxusní mini jachta: Nejen pro hobity!

Superjachty: Zaoceánské paláce

Superjachty: Zaoceánské paláce

Teréňák Tank: Auto do apokalypsy

Teréňák Tank: Auto do apokalypsy

Klíčová slova:
auto, technika, karavan, Unicat
 

Články odjinud