Poslední šance! Nejlepší filmy z Juniorfestu

Poslední šance! Nejlepší filmy z Juniorfestu
Sdílej
 
Ještě do neděle 22. listopadu máte poslední šanci vidět výběr nejlepších filmů pro děti a mládež. V rámci filmového festivalu Juniorfest, který je letos kvůli covidu-19 online, jsou filmy dostupné na webu Dafilms. A které jsou zatím podle organizátorů festivalu ty nejúspěšnější?

 

Z výběru filmů na webu www.dafilms.cz si mladší diváci nejvíce oblíbili nový seriál Pan Tau a film Modrý tygr. Mezi filmy pro mládež vede fotbalový Pád Sparťanů a snímek Psychobitch. Ještě je před vámi několik dní, tak nepropásněte šanci podívat se na jinak nedostupné filmy. K výběru je asi 20 snímků natočených v různých koutech světa a ten svůj si určitě najdete.

Juniorfest Live

Letošní Juniorfest se musel přizpůsobit situaci, kdy se kvůli covidu nemůžeme potkávat. Organizátoři proto přesunuli festival do online prostoru. Do 12 listopadu běžely každý den přímé přenosy ze speciálně zřízeného studia. Diváci měli možnost naučit se, jak natočit vlastní film na mobil, zhlédnout rozhovory s osobnostmi českého filmového prostředí, nebo se dozvědět více o tématu kyberšikany.

Psychobitch •  archiv Juniorfest

Šikana na Juniorfestu

Právě téma kyberšikany a šikany obecně nejvíce rezonovalo a bylo jedním z nejsledovanějších. Během přenosů běžela každodenní rubrika Na vlastní kůži, která se jeden celý den věnovala právě otázkám šikany na internetu, ve školním prostředí a také vlivu sociálních sítí.

Diváci mohli přímo pod živý záznam psát své dotazy a podle pořadatelů bylo nejčastější otázkou: Jak se vyvarovat šikaně ze strany spolužáků? Pozvaným hostem do rubriky byl Pavel Michalík - režisér dokumentu Offline o čtyřech teenagerech, kteří se na týden rozhodli žít bez internetu.

Juniorfest: Natočte animák, sledujte filmy a debaty s herci

Juniorfest: Natočte animák, sledujte filmy a debaty s herci

Natočte si film

Moderátoři z Rádia Junior společně s Matyášem Valentou nebo Naomi Adachi během týdne uvedli desítku filmových tvůrců, vzdělávacích pořadů, ale například i workshop jak na výrobu vlastního filmu. Videonávod najdete i na webových stránkách festivalu www.juniorfest.cz ve videogalerii. Své dílo můžete stále zasílat pořadatelům, kteří postupně vyberou ta nejlepší. Využijte šance být úspěšným filmovým tvůrcem letošního Juniorfestu.

S profesionální maskérkou si diváci mohli vyrobit náramky •  archiv Juniorfest

Co chystá Juniofest

Juniorfest končí 22. listopadu. A pokud situace dovolí, tak už za rok se můžete těšit na festival tak, jak jej znáte z předešlých let - filmové projekce, doprovodné programy, speciální workshopy na živo v Plzni, Domažlicích, Dobřanech, Přešticích a v Horšovském Týně. A protože se letos ujaly, i příští rok chytají organizátoři streamované vstupy, speciální workshopy projekce na Dafilms.

Těšit se také můžete na letošní odložené udílení nejvyššího festivalového ocenění. Odehraje se v Erbovním sále Státního hradu Horšovský Týn a my vám můžeme prozradit, že za přínos dětskému filmu obdrží Zlatou rafičku herečka Ivana Chýlková a herec Petr Nárožný. Nejen s těmito osobnostmi se můžete potkat už za rok od 5. do 11. listopadu 2021.

Juniorfest: Tipy na nej filmy festivalu online

Juniorfest: Tipy na nej filmy festivalu online

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Barbar Conan: Díky Marvelu se vrací muž s mečem

Barbar Conan: Díky Marvelu se vrací muž s mečem

 

Články odjinud