Vlk a lev: Dobrodružný film s živými šelmami

Vlk a lev: Dobrodružný film s živými šelmami
Sdílej
 
Dobrodružný film Vlk a lev: Nečekané přátelství se natáčel s živými šelmami. Žádné digitální efekty. Ani jiné triky. Dvacetiletá Molly Kunzová si zahrála se skutečným vlkem a lvem. Zvířata měl na starost zkušený koordinátor Andrew Simpson, který pracoval na Hře o trůny.

Moderní technologie pokročily, takže když dnes nějaký velký hollywoodský film potřebuje dostat do záběru divokou šelmu, většinou jí nechá poskládat z jedniček a nul. Dobrodružná podívaná Vlk a lev: Nečekané přátelství je jednou z výjimek. Natáčela se s živými zvířaty. Žádné digitální efekty. Ani jiné triky. Před kamerou se společně s herečkou Molly Kunzovou prohání skutečný vlk a lev.

Nevinné šelmy: Vlci raději loví divoká zvířata

Nevinné šelmy: Vlci raději loví divoká zvířata

Natáčení s vlkem a lvem

Dvacetiletá dívka Alma se nastěhuje do dědečkovy chaty uprostřed kanadské divočiny. A nečekaně se spřátelí nejen s osiřelým mládětem vlka, ale i mládětem ztraceného lva. Před začátkem natáčení neměla Molly Kunzová, která dívku hraje, s šelmami vůbec žádné zkušenosti. Tedy pokud nepočítáte pár koček. Ale i tak se mezi ní a zvířaty vytvořilo zvláštní pouto. Krátký film o filmu Natáčení s vlkem a lvem prozrazuje, že opravdu dobře si rozuměla hlavně s vlkem.

Zvířata měl na starost zkušený koordinátor Andrew Simpson, který pracoval s vlky na dospěláckém seriálu Hra o trůny nebo filmu Revenant: Zmrtvýchvstání. Filmařům byli k dispozici dohromady čtyři vlci a dva lvi. „Zvířata spolu vyrůstala. Natáčeli jsme s nimi odmalička. Díky tomu jsme mohli sledovat, jak se chovají ke členům štábu i k sobě navzájem. A tak se nakonec hlavními hvězdami stali Paddington a Walter,” říká Simpson.

„Vlk a lev jsou opravdu dva různé druhy, protože vlk se vyvíjí mnohem rychleji,” vysvětluje. „Je také poměrně chytřejší než lev. Jak roste, je rychlejší, zlobí, vyhrabává díry, trhá věci, kouše hračky. Takže vlci o dost více reaguji s okolím i mezi sebou.”

Simpson pracoval se zvířaty 18 měsíců od rána do večera. Díky tomu vznikla zajímavá podívaná od tvůrců filmu Mia a bílý lev. Vlka a lev: Nečekané přátelství je v kinech od 14. října.

Bílí lvi: Hvězdný dar bohů

Bílí lvi: Hvězdný dar bohů

Jak byl ochočen vlk a vznikl pes

Jak byl ochočen vlk a vznikl pes

Lvi vs. dikobrazi: Jak se ze lva stane lidožrout

Lvi vs. dikobrazi: Jak se ze lva stane lidožrout

Klíčová slova:
film, vlk, lev, šelma, Hra o trůny, Vlk a lev
 

Články odjinud