YouTubeMag: Vzhůru do nejděsivějších hororů!

YouTubeMag: Vzhůru do nejděsivějších hororů!
Sdílej
 
GoGoMan se bojí. Fatty Pillow se bojí. Roth Welden se bojí. A co vy? Nebojíte se trochu?

 

Vánoce jsou zase o týden blíž a horor vrcholí! Skutečně, při zběžném pohledu na youtuberské dění uplynulých dní vás praští do očních bulev, že předvánoční nálada se tu střídá s hororovými běsy.

Vzhůru do osidel hororu

Do předvánočního hraní Amnesie (což je taková ta hra na to, komu dřív vyskočí srdce hrůzou z těla až na psací stůl) se pustil GoGoMan a samo sebou, že mu u toho málem přeskočilo hrůzou. Ona je jedna věc, mít nad hlavou zavěšené vánoční ozdůbky, a věc druhá, když vás monitor počítače přenese do strašidelného sídla narvaného strastiplným utrpením od prohnilé půdy až po větrnou střechu.

GoGoManovo jediné štěstí spočívá v tom, že tuhle děsivou hru nehraje ve virtuální realitě, ale na monitoru počítače (podezírám ho nicméně, že to má pro jistotu puštěné jen v okně), takže ten "sanity potion" (lék na příčetnost) zatím potřebuje jen ve hře, a nikoliv ve skutečnosti.

 

Do osidel hororu se v předvánočním čase pustil i Fatty Pillow: narazil si čepici s bambulí, ruce zaobalil masivními palčáky, obrnil se svým tradičním slovníkem sestávajícím z vynalézavých vulgárních výrazů a nechal se přenést do zasněžených vršků mrazivých hor Uralu.

 

V roce 1959 se tam odehrál takzvaný "Гибель тургруппы Дятлова", v angličtině "Dyatlov Pass Incident", česky k dohledání pod heslem "Zánik Ďatlovovy výpravy". Skupina průzkumníků se tenkrát vypravila do uralských hor, kde do posledního člena zahynula za nevysvětlitelných okolností. Jejich stan byl nalezen rozerván zevnitř, jejich těla roztroušena po mrazivém okolí; byli bosí, jako by před něčím uprchli v hrůze; někteří z nich byli smrtelně zraněni, z mrtvol vyzařovala radiace. Dodnes existují o tom, s čím se nešťastníci tenkrát v horách setkali, pouhé dohady, skazky a teorie. Chcete-li mít nervy na pochodu, podívejte se na krátký dokument o události. Na místě je ale varování, že se vám po jeho zhlédnutí už nikdy nebude chtít přespávat v lese. Ještě že je tu Fatty Pillow, který má pro strach uděláno a ve výše linkovaném videu se na vlastní pěst vydává uralskou záhadu rozluštit! 

Tak jo, teď se tedy uklidníme u něčeho méně strašidelného...

 

No moment, neříkal jsem něco méně strašidelného?! Tenhle maník hraje ve virtuální realitě HTC Vive zombie hru Arizona Sunshine a není nutno chodit kolem horké kaše: tohle patří k důvodům pro to virtuální realitu si konečně vyžádat od Ježíška na úkor všech ostatních dárků – dokonce i ponožek od babičky. Na HouseBoxovi vidíte, že uprostřed všech těch nemrtvých mrtvol skutečně "je". Ne, že by si člověk vyloženě přál strávit v prostředí komiksu či seriálu Živí mrtví zbytek života... ale minimálně HouseBox z toho vypadá na konci svého videa dostatečně vycukaný.

Zombíky si nechal v uplynulém týdnu nahnat strach i Ňákej McCitron. Ten se do nich pustil zrezlým zasákem ve hře 7 Days to Die... no, a zombíci si řekli, že mu to vrátí. McCitronovo dobrodružství uvidíte tady:

 

Hned ho můžete srovnat s podobně laděnou výpravou, kterou si mezi zombíky uspořádal ve vánočním Dead Rising 4 youtuber Roth Welden. Welden sice nadále disponuje vcelku omezenou slovní zásobou středně prohnilého zombíka, nicméně jeho obratnost při přejíždění příšer v obchoďáku na segwayi je grandiózní. Jó, tomu říkám Vánoce.

 

Pojďme si dát tedy na závěr něco více na pohodu...

 

Tohle je jedno z nejsledovanějších videí posledního týdne na americkém Youtube; jde o epizodu ze seriálu inspirovaného hrou Clash of Clans a – je to opravdu dobré! Jako pohlazení na nervy pošramocené vším tím hororovým hraním funguje Clash-A-Rama! na jedničku – a ještě se z toho člověk naučí anglicky. Což je zase velmi praktická léčba na omezení slovní zásoby, které člověku občas hrozí při sledování videí Fattyho Pillowa a Rotha Weldena...

Youtubeři a tak...

YouTubeMag: Youtubeři mrznou, až monitory praští!

YouTubeMag: Youtubeři mrznou, až monitory praští!

YouTubeMag: Youtubeři obědvají žrádlo pro psy

YouTubeMag: Youtubeři obědvají žrádlo pro psy

YouTubeMag: Když se auťák čelně srazí s velrybou

YouTubeMag: Když se auťák čelně srazí s velrybou

Tipy na vánoční dárky na poslední chvíli

Tipy na vánoční dárky na poslední chvíli

Mrňavý ptakoještěr nebo pravěká "kočička"?

Mrňavý ptakoještěr nebo pravěká "kočička"?

 

Články odjinud