Vystřihovánka v ABC č. 7/2019: Coral armáda

Vystřihovánka v ABC č. 7/2019: Coral armáda
Sdílej
 
V časopisu ABC č. 7/2019 vychází vystřihovánka z nové série sci-fi strojů Coral armáda. Tady najdeš návod na slepení.

Kup si časopis ABC s těmito vystřihovánkami >>

Coral armáda

Nová sada sci-fi modelů

Kromě modelů uveřejněných v tomto čísle se ještě můžete v sadě Coral armády těšit na tank, robota a letoun.

Výsadková loď BN-06 Furius náleží do skupiny Beta Neridani víceúčelových plavidel armády Coralu. Drak letounu je zavěšen na otočných motorových gondolách kombinovaných s přistávacím podvozkem pro možnost vertikálního startu a přistání VTOL. Loď ovládají dva piloti a posádku může tvořit až šest dalších lidí. V nákladovém doku může pojmout jak kontejner s živým výsadkem, tak vozidla typu Cappa 7 (transportéry osob), těžkou techniku v podobě tanků řady Wolfram, bojové droidy Herion, případně další letoun rychlého úderu Remora. Vše funguje díky jedinečnému systému upevnění nákladu Magnet link, který zvládá spolehlivě držet i výjimečně těžké náklady.

Výsadková loď BN-06 Furius: Vystřihovánka z nové sci-fi série Coral armáda •  Jan Rükr

Výsadková loď BN-06 Furius

Přípravné práce

1. Jednotlivé díly vystřihněte. Hrany, jež budete tupým nožem rýhovat z líce tisku, jsou zakresleny čárkovanou čarou (- - -), papír ohněte lícem od sebe. Hrany, které budete rýhovat z rubu tisku, jsou kresleny čerchovanou čarou (-.-.-), papír ohněte lícem k sobě.

2. Díly lepte pomocí chlopní. Umístění dílů je vyznačeno v místě přilepení shodným číslem.

3. Pro sestavení sady jsou potřeba magnety či magnetický materiál.

Výsadková loď BN-06 Furius: Vystřihovánka z nové sci-fi série Coral armáda •  Jan Rükr

Návod na slepení

Výsadková loď BN-06 Furius 

1. Vystřihněte, narýhujte a slepte trup lodi z dílu kabiny 1, přední části 2, středního dílu 3 a ocasu 4. V této fázi je možné vlepit vyztužovací žebra A, B podlepená čtvrtkou. Pokud to neuděláte, nevadí. Konstrukce trupu se nezbortí.

2. Na trup nalepte do středové části z levé strany (po směru letu) rameno z dílů 7, 8. Na pravou stranu náleží rameno z dílů 9, 10. Na přední část letounu nalepte přistávací nohu 6. Na ocasní část 4 přilepte do příslušných míst křidélka. Levé křidélko 11 se směrovkou 12 na levou stranu a pravé křidélko 13 se směrovkou 14 na pravou stranu. Celek uzavřete dílem nákladového prostoru 5 opatřeným z rubové strany magnetem (modrá plocha v návodné kresbě, dále NK).

3. Slepte levou motorovou gondolu ze sání 20, pláště 15, přistávací nohy 16 a trysky 17. Do sání 20 vlepte senzor 21. Slepte pravou motorovou gondolu ze sání 27, pláště 22, přistávací nohy 23 a trysky 24. Do sání 27 vlepte senzor 28.

4. Oba motory s trupem propojte špejlí délky dílu 29 tak, aby po jejich sesazení (bez lepení) z modelu vykukovaly konce špejle, které můžete lepidlem spojit s motorovými konzolemi 15 a 22. Místa zalepení špejle zakryjte nalepením raketnic: Raketnici 18 s výduchem 19 na levou motorovou konzoli a raketnici 25 s výduchem 26 na pravou motorovou konzoli.

Výsadková loď BN-06 Furius: Návodná kresba •  Jan Rükr

Kontejner

Výsadkový kontejner slepte z dílů pláště 1 (opatřete ho z rubové strany magnetem), 2 a 3. Dbejte na orientaci magnetu (aby se modely přitahovaly) – viz modré větvení v NK *. Na plášť kontejneru nalepte přetlakové dveře 4 a okno 5.

Výsadkové vozidlo C7-APC, plazmomet, raketomet 

1. Slepte trup vozidla 1 opatřený z rubové strany magnetem s bočnicemi 3, 4. Bočnice můžete také volitelně opatřit na příslušných rubových částech magnety. Dbejte na orientaci magnetu (aby se modely přitahovaly) – viz modré větvení v NK *. Na trup 1 nalepte rezervu 2.

2. Slepte plazmomet 10 s podstavou 9 opatřenou z rubové strany magnetem. Dbejte na orientaci magnetu (aby se modely přitahovaly) – viz modré větvení v NK *.

3. Slepte raketomet ze sloupku 6, raketnic 7, 8 a základny 5 opatřené z rubové strany magnetem. Dbejte na orientaci magnetu (aby se modely přitahovaly) – viz modré větvení v NK *.

Vojáci 

Díly 1 (6×) naohýbejte a slepte tak, aby vznikl uzavřený tvar postavičky s podstavcem.


Výsadková loď BN-06 Furius

SÉRIE: Sci-fi

AUTOR: Jan Rükr

NÁROČNOST: 2


Vystřihovánky najdeš v ABC č. 7/2019

Kup si časopis ABC s těmito vystřihovánkami >>

Papírová historie #29: Legendární Prométheus z komiksu Vzpoura mozků slaví 40. let!

Papírová historie #29: Legendární Prométheus z komiksu Vzpoura mozků slaví 40. let!

Papírová historie: Packard Landaulet z časopisu ABC slaví půl století

Papírová historie: Packard Landaulet z časopisu ABC slaví půl století

Papíroví hrdinové.cz: Vojáčci a vystřihovánky

Papíroví hrdinové.cz: Vojáčci a vystřihovánky

Nové číslo časopisu ABC 7/2019: Shazam!

Nové číslo časopisu ABC 7/2019: Shazam!