ABC duní! Vše o Duně, Češi našli město Mayů, bio drony

ABC duní! Vše o Duně, Češi našli město Mayů, bio drony
Sdílej
 
Poslední číslo časopisu ABC rozebírá drony inspirované přírodou a prozrazuje vše o filmu Duna: Část druhá i ztraceném městě Mayů, které objevili Češi a Slováci. Plus zářící galaxii očima Webbova dalekohledu, roztomilá zcestovalá prasata, podivní mravencojedi a mnohem víc! Podívejte se na to.

Koupit časopis ABC online >

Drony podle přírody

Drony patří k technologickým fenoménům, které do značné míry charakterizují současnou dobu. je důkladně sleduje a přináší vám o nich nejžhavější novinky. V tomto vydání jsme pro vás připravili hlavní téma Biomimetické drony, které se věnuje strojům inspirovaným svým vzhledem i chováním v přírodě. Některé kopírují tvary a pohyby hmyzu, jiné napodobují ptáky nebo ryby.

Video se připravuje ...

VIDEO Bio není mimo! Jak biometrické drony kopírují přírodu • Zdroj: ABM

A k čemu je to dobré? Tedy kromě toho, že budete mít letadélko v podobě netopýra nebo motýla? Takové stroje nacházejí uplatnění ve vědeckém výzkumu, ale třeba i na rybích farmách. Pohyb okoukaný u živočichů navíc snižuje energetickou náročnost stroje a ten třeba doletí na delší vzdálenost.

Biomimetické drony jsou návratem k myšlenkám renesančního všeuměla Leonarda da Vinciho a jdou ještě dál do minulosti. Ovšem až současné technologie je opravdu přivedly k životu.

Co najdete v ábíčku?

Duna a ztracené město Mayů

V novém ábíčku najdete všechno o filmu Duna: Část druhá a ztraceném městě Mayů, které objevili Češi a Slováci. Ukážeme zářící galaxii očima Webbova dalekohledu. Prozradíme, jak se roztomilá zcestovalá prasata dostala přes moře nebo proč podivné mravencojedy ohrožuje oteplování.

Plus vystřihovánky, komiksy, velké množství zábavy a zajímavostí nebo novinky z přírody, vědy i techniky.

Podívejte se do časopisu ABC č. 5:

Zábava, zajímavosti a novinky z přírody, vědy, techniky... •  ABC

Časopis ABC vychází dvakrát měsíčně, informuje, baví a podporuje tvořivost dětských čtenářů. Archiv minulých ábíček najdeš tady. Nové ABC je k dostání online a na stáncích. Předplať si ABC, doručení je zdarma a dostaneš dárek.

Podívej se do minulých čísel ABC, která jsou v prodeji online. Doplň si sbírku vystřihovánek a užijte si spoustu zábavy a zajímavostí.

Video se připravuje ...

VIDEO Živý kocour Mourrison se představuje ve studiu Ábíčka • Zdroj: ABM

Nová podoba megalodona odhalena v ABC!

Nová podoba megalodona odhalena v ABC!

Hmyzí LEGO, lepší robo auta a ksichtíky koček: Nové ABC je tady!

Hmyzí LEGO, lepší robo auta a ksichtíky koček: Nové ABC je tady!

Tyranosaurus do kapsy, hračka pro vesmír a vystřihovánky z Měsíce v ABC

Tyranosaurus do kapsy, hračka pro vesmír a vystřihovánky z Měsíce v ABC