Hry v ABC 16/2018: Red Faction Guerrilla, The Banner Saga 3 aCaptain Toad: Treasure Tracker

Hry v ABC 16/2018: Red Faction Guerrilla, The Banner Saga 3 aCaptain Toad: Treasure Tracker
Sdílej
 
V ABC 16/2018 píšeme o hrách Red Faction Guerrilla, The Banner Saga 3 aCaptain Toad: Treasure Tracker.

Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered Edition

Osvoboďte Mars - ještě jednou!

Máte-li rádi starší hry, možná vám jméno Red Faction Guerrilla připadá povědomé. Tenhle kousek vyšel před devíti lety. Recenze nebyly úplně nejlepší, ale až na trochu hloupý příběh si hra vedla víc než dobře. Byl to tehdy už třetí díl z úspěšné série Red Faction, která se odehrává na rudé planetě Mars. Tvůrci se po letech rozhodli hru oživit, a tak vznikla "re-Mars-terovaná" verze téhle pecky. Co to znamená?  

Hra vychází na konzole Xbox One a PS4, je graficky vylepšená a připravená dokonce na rozlišení ve 4K (můžete si ji pustit i na moderní televizi nebo monitoru a bude vypadat pořád dobře). Co se týká samotného hraní, tam se nic zásadního nezměnilo. Opět budete hrát za Aleca Masona, který je zatažen do boje proti vládnoucí frakci EDF. Postupně budete osvobozovat různé části mapy od nepřátel a k tomu využívat výbušniny.

Platformy – PC, Xbox One, PS4

Tomb Raider: Příběhy Lary Croft

Tomb Raider: Příběhy Lary Croft

The Banner Saga 3

Třikrát a dost

První The Banner Saga vyšla před čtyřmi lety a představila podivný svět inspirovaný severskou mytologií, kde vedle sebe žili lidé, obři a později i kentauři. Obyvatele však netrápila stvoření z legend, ale zastavení slunce a nadcházející konec světa. Tenhle drsný začátek byl úvodem do příběhu, v němž vás čekala spousta těžkých rozhodnutí a ne všechny postavy přežily až do konce. Ve dvojce, co vyšla před dvěma lety, jste pak řešili následky svých rozhodnutí. A ve trojce, která je finálním zakončením této dlouhé výpravy, se budete muset vypořádat se samotným koncem světa už nadobro.

Nepočítejte s barevnými kopci plných svěží zeleně. Tady je všechno temné, zničené a rozhodně ne jednoduché. Příběh stejně jako minule bude stát za to. Rozhodně doporučujeme si předchozí hry zahrát, zbytečně by vám totiž utekly některé souvislosti.

Platforma – PC (později konzole)

bannersaga.com

Captain Toad: Treasure Tracker

Hádanky ze světa Super Maria

Captain Toad: Treasure Tracker se objevil už před čtyřmi roky. I když hodnocení jen málokdy dosáhla na nižší číslo než devět z deseti, stejně se mu moc velké popularity nedostalo. Asi to bylo tím, že Captain Toad je sice ze světa Super Maria, ale vousatý instalatér s červenou čapkou se tu nikdy neobjeví.

Místo toho hrajete za Toada – věrného pomocníka princezny Peach a ochránce houbičkového království. Cíl je jasný, v každém levelu musíte získat zlatou hvězdičku. Jenže to samozřejmě nebude tak jednoduché. Cesta je plná nejrůznějších překážek, které se liší úroveň od úrovně. Někde budete muset přeskládat celou cestu, jindy zase nechat zničit zábrany, dostat se pod vodu, rozmnožit se na čtyři další postavičky, hlídat si, aby v určitou chvíli nezmizela podlaha pod vámi, prohánět se potrubím, prokopávat se podlahou… Je toho neobyčejné množství.

Platformy – Nintendo Wii U, 3DS, Switch

captaintoad.nintendo.com

Jurassic World Alive: Ulovte t-rexe s mobilem

Jurassic World Alive: Ulovte t-rexe s mobilem

Strojky času: Digihra Jen počkej!

Strojky času: Digihra Jen počkej!

Fornite Battle Royale: Zdarma i na mobilu

Fornite Battle Royale: Zdarma i na mobilu

 

Články odjinud