Peníze v kapse 5: Jak si přivydělat?

Peníze v kapse 5: Jak si přivydělat?
Sdílej
 
Chcete se učit chytře zacházet s penězi, ale žádné nemáte? Potřebujete začít vydělávat. Jak si nejlépe přivydělatm dostat další peníze zpátky do vaší kapsy a prostě mít víc než teď?

MINULE Jak fungují úroky

Má to ale háček: Na brigádu totiž můžete, až když je vám patnáct. Pokud jste mladší, nezbývá, než se zkusit domluvit se svou rodinou. Tím ale nemyslíme vyjednávat o výši kapesného (to si necháme na jindy) nebo si nechat platit za úplně běžnou pomoc v domácnosti – ta prostě patří k dobrému spolubydlení.

V domácnosti

Myslíme skutečnou práci. Ideálně takovou, kterou vaši rodiče stejně zadávají někomu jinému. Tatínek nechává vyčistit interiér auta – to za pomoci trpělivosti, vysavače a pár čisticích prostředků zvládnete taky. Největší šanci na domluvu s rodiči máte tehdy, když jim nabídnete takto konkrétní práci. Při částce, kterou si za ni řeknete, zůstaňte na zemi. Nejste profesionál a není jisté, jak dobře ji odvedete. Je proto logické, že částka by měla být nižší, než jakou rodiče běžně platí. A pokud si všechno dělají sami, zkuste vymyslet něco, co by se i tak mohlo hodit – třeba u babičky posekat zarostlou zahradu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud