Chytrý pokoj můžeš mít i ty! Jak si zařídit moderní bydlení s Xiaomi

Chytrý pokoj můžeš mít i ty! Jak si zařídit moderní bydlení s Xiaomi
Sdílej
 
V dnešní době už je chytré kde co. Mobily, hodinky, budíky a dokonce i auta! Tak proč nemít chytrý celý pokoj? Zjistěte, jak si vybavit moderní bydlení s Xiaomi - od tabletu, přes lampu a časovanou zásuvku, až po robota, co uklidí za vás.

Je to útočiště, místo, kam si můžeš zalézt a být sám sebou. Proto je super si takový pokoj vytunit chytrými vychytávkami, které nejenom dobře vypadají, ale jsou zároveň i praktické.

Taková zařízení je potřeba z něčeho ovládat. K tomu slouží chytrý mobilní telefon, jako je například Redmi Note 12 5G s velkým displejem, skvělou kamerou, dlouhou výdrží a výkonným 8jádrovým procesorem, který zajistí rychlou práci s aplikacemi i plynulé hraní her. Do mobilu pak stačí pouze stáhnout aplikaci Xiaomi Home a všechny chytré produkty od Xiaomi budeš mít jako na dlani. 

Tablet a náramek:

Redmi Pad SE a Xiaomi Smart Band 8

Aplikaci je samozřejmě možné nainstalovat i do tabletu. Redmi Pad SE je levný a přitom spolehlivý pomocník pro učení i pro zábavu. Hodí se pro psaní slohů, vytváření prezentací, tak pro hraní her nebo pro sledování videí na YouTube.

Skvělým doplňkem je i chytrý náramek Xiaomi Smart Band 8, který nabízí přes 150 fitness režimů a monitoruje tvůj srdeční tep, spánek, spálené kalorie a další důležité ukazatele pohody a zdravotního stavu. Díky vyměnitelnému příslušenství se dá nosit nejen na ruce, ale i na krku nebo třeba na botě.

Posviť si na to:

Mi Smart LED Desk Lamp Pro

V žádném pokojíčku by nemělo chybět pořádné osvětlení, které poskytne dostatek světla při psaní úkolů, ale zároveň bude šetrné k očím, a to i třeba při používání monitoru počítače. Chytrá lampa Mi Smart LED Desk Lamp Pro přesně toto splňuje.

Má jednoduché ovládání, díky kterému lze snadno a rychle nastavit teplotu a intenzitu světla. V rychlém menu nabízí tři přednastavené režimy osvětlení včetně toho pro práci u počítače. Všechny parametry lze samozřejmě ovládat na dálku z aplikace na mobilu nebo tabletu. Pokud lampičku zapomeneš při odchodu vypnout, žádný problém. I to lze obstarat z mobilu.

Tablet Redmi Pad SE je levný a přitom spolehlivý pomocník pro učení i pro zábavu •  Xiaomi

Pro hudbu i hry:

Xiaomi Smart Lightstrip Pro

Výzdoba je taky důležitá! Například LED pásek Xiaomi Smart Lightstrip Pro lze snadno připevnit na stěnu, a to je pak teprve paráda! Svým plně nastavitelným světlem zútulní jakýkoliv pokoj. Stačí si pouze zvolit některý z přednastavených barevných režimů, a je to!

K tomu má i zabudovaný mikrofon, takže pokud se pokojem rozezní hudba, pásek se jí dokáže přizpůsobit a vytvoří tak jedinečnou atmosféru. Neposloucháš hudbu, ale hraješ hry? LED pásek od Xiaomi taky umí. Dokáže s hrami komunikovat a barevné efekty jim přizpůsobit. 

Chytrá lampa Mi Smart LED Desk Lamp Pro má jednoduché ovládání, díky kterému lze snadno a rychle nasta- vit teplotu a intenzitu světla •  Xiaomi

Čidlo na všechno:

Mi Motion-Activated Night Light 2

Mi Motion-Activated Night Light 2 (Bluetooth) je chytré noční světlo s čidlem, které dokáže zaznamenat pohyb a automaticky se rozsvítit. Je vybaveno otočným mechanismem v rozsahu 360° a tím osvětlí každý temný roh.

Zároveň poslouží i jako „spoušť“ pro jiná chytrá zařízení. Pokud například zaznamená pohyb, dokáže dát pokyn lampičce v pokoji, aby se rozsvítila nebo naopak zhasla. Dokáže automaticky aktivovat chytrou zásuvku nebo jakékoliv jiné zařízení Xiaomi, které čidlu v mobilní aplikaci přiřadíš. 

Chytrá zásuvka Mi Smart Plug 2 je velmi praktickým pomocníkem •  Xiaomi

Časovaná zásuvka:

Mi Smart Plug 2

Velmi praktickým pomocníkem je chytrá zásuvka Mi Smart Plug 2. V čem může být taková zásuvka chytrá? Ve spoustě věcech! Zaprvé jde jednoduše propojit s chytrým mobilním telefonem, kde zobrazuje například statistiky o spotřebě energie. Navíc ji lze přes aplikaci snadno zapínat, vypínat a ovládat tak spotřebiče k ní připojené.

Zapomněli rodiče doma zapnutou žehličku nebo sis v pokojíku neodpojil nabíječku na telefon? Žádný problém, s chytrou zásuvkou ji jednoduše vypneš i na dálku. Samozřejmě jde nastavit i časovač, aby se spotřebič zapnul/vypnul sám v předepsanou denní dobu nebo po uplynutí určitého času.

Robotický vysavač Xiaomi Robot Vacuum E10 EU uklidí za tebe •  Xiaomi

A bude čisto!

Xiaomi Robot Vacuum E10 EU

Pojďme si říci, že uklízení nemá nikdo rád. Robotický vysavač Xiaomi Robot Vacuum E10 EU uklidí za tebe, takže ty i tví rodiče budete mít klid! Vysaje všechny nečistoty včetně prachu a drobků. Kromě toho umí i vytírat, takže ani vylitá limonáda už není žádný průšvih. Hravě si poradí s jakoukoliv překážkou a v mobilní aplikaci můžeš nastavit, aby uklízel v době, kdy nejsi doma.

Všechny zde zmíněné produkty najdeš na www.xiaomicesko.cz.

VIDEO Vlastní tiny house, start české rakety a chytrý pokojíček

VIDEO Vlastní tiny house, start české rakety a chytrý pokojíček

Chytrá budoucnost: Dřevěná podlaha nabíjí domácí elektroniku

Chytrá budoucnost: Dřevěná podlaha nabíjí domácí elektroniku

Fenomén dneška: Internet věcí IoT mění svět

Fenomén dneška: Internet věcí IoT mění svět

Autor

Jan Luženský

 

Články odjinud