Aplikace, které vás doma rozhýbou a udrží ve formě

Aplikace, které vás doma rozhýbou a udrží ve formě
Sdílej
 
Pandemie COVID-19 nás nutí zůstat doma bez sportovních kroužků, tělocvičen nebo bazénů. Sportovat ale můžeme i bez speciálního vybavení. Vybrali jsme pro vás tréninkové aplikace, která dělají cvičení zábavným a zvládnete je lehce sami.

Nej cvičení pro teenagery

Daily Workouts Fitness Trainer

Virtuální fitness trenér je skvělý pro někoho, kdo chce podniknout kroky ke zlepšení zdraví a zvýšení fyzické kondice. S touto aplikací je to skoro, jako byste měli osobního trenéra, ať jste kdekoliv. Obsahuje více než 100 speciálních cvičení na doma v délce 5 - 30 min.

Daily Workouts Fitness Trainer •  https://dailyworkoutapps.com

Jsou navržena na protažení a procvičení všech hlavních svalů. Jednoduché rozhraní spolu s videem a časovačem umožní každému uživateli pochopit a provádět každý ze cviků. Kromě streamovaných videí nebudete pro většinu cvičení potřebovat internetové připojení, aplikace funguje offline.

Jak se učit doma? Tipy na weby a aplikace. Ohromte své učitele

Jak se učit doma? Tipy na weby a aplikace. Ohromte své učitele

Nike Training Club - Cvičební a fitness plány

Vyzkoušete cvičení zdarma od společnosti Nike. Aplikace obsahuje hodiny jógy, posilování bez vybavení a kardio cvičení včetně HIIT (high intensity interval training, tedy vysoce intenzivní intervalový trénink), ze kterého se vám rozbuší srdce. K dispozici je více než 185 profesionálně navržených tréninků od světových trenérů pro sportovce na každé úrovni.

Nike Training Club •  www.nike.com/ntc-app

Sestavili také kolekce cvičení se zaměřením na specifické partie, cviky jsou flexibilní a hodí se do každého cvičebního plánu v malém prostoru a bez vybavení (Bodyweight Only). Trénink si můžete uzpůsobit podle vaší momentální úrovně, počtu opakování nebo délky cviků. Některé plány jsou vhodné i pro ty, kteří se cvičením začínají nebo se ke cvičení vracejí po delší době (Start Up).

Úprk před zombie jako sportovní hra

Úprk před zombie jako sportovní hra

Cvičení vhodné i pro prcky

Exercises For Kids To Do At Home - Kids Fitness

Excercises for Kids je nejzákladnější cvičební aplikací pro úplné začátečníky. Obsahuje celkem 15 různých cvičení doplněných o animace. Každé cvičení obsahuje jednoduchý návod a také detailní vysvětlení výhod konkrétních cvičení. Kromě toho všeho je vám k dispozici i jednoduchá kalkulačka BMI a kalendář, ve kterém se zaznamenávají vaše pokroky. Máte také možnost nastavit obtížnost každého cvičení a připomenutí, že je čas na další cvičení.

Exercises For Kids To Do At Home - Kids Fitness •  play.google.com

Morning exercises for kids

Morning exercises for kids přináší ranní rozcvičku pro děti. S touto aplikací se cvičení promění v zábavnou hru, žádnou nudu a dodá vám energii a pozitivní náladu na celý den. Appka je barevná a doprovázená hudbou a hlasem, který při cvičení udrží vaši pozornost.

Morning exercises for kids •  apps.apple.com

V aplikaci není mnoho věcí, které můžete ovládat, stačí rozcvičku pouze spustit kliknutím na tlačítko. Cvičením vás provede animovaný chlapeček, který se s vámi protáhne díky sérii jednoduchých cviků, které zvládne bez problému i váš mladší sourozenec.

7 Minute Workouts

7 Minute Workouts přináší 10 tréninkových plánů a 30 animovaných cvičení. Aplikace je exkluzivně vytvořená pro Apple a neobsahuje vůbec žádné reklamy. Každá lekce je založena pouze na cvičení s vlastní vahou, takže nepotřebujete žádné další stroje ani vybavení.

7 Minute Workouts •  apps.apple.com

Pokud chcete, můžete si vytvořit také svůj vlastní tréninkový plán. K dispozici je v aplikaci také knihovna s velkým výběrem hudebních skladeb. Cvičením vás provedou líné příšerky – Lazy Monsters. 

Milujeme vědu: Nejlepší vědecké aplikace

Milujeme vědu: Nejlepší vědecké aplikace

Jóga appky - cvičí celá rodina

Yoga | Down Dog

S touto aplikací vám nehrozí, že se budete při cvičení nudit nebo opakovat stále stejné cviky dokola. Down Dog totiž obsahuje více než 60 tisíc různých cvičebních konfigurací. Tato cenami ověnčená aplikace obsahuje třídenní úvod do jógy a praktiky speciálně navržené k posílení a protažení zad.

Yoga | Down Dog •  www.downdogapp.com

Pomocí funkce Boost můžete cílit na 12 různých oblastí cvičení a vybrat si ze sedmi různých instruktorů jógy, abyste byli vedeni hlasem, který ve vás skutečně rezonuje.

Yoga for Kids and Family

Aplikace vhodná i pro ty úplně nejmenší, kterým je přizpůsobeno barevné uživatelské rozhraní. Cvičební pózy jsou rozděleny do sekcí s různou intenzitou. Pokud milujete zvířata, najdete zde také část inspirovanou zvířaty.

Yoga for Kids and Family •  play.google.com

Dokáže napodobovat pózu svého oblíbeného zvířete? Kromě toho aplikace obsahuje také výživové tipy, sledovač hmotnosti a 30denní výzvy. Pokud vydržíte, slibují vám tvůrci lepší držení těla, lepší spánek a plno energie.

Daily Yoga | Fitness Yoga Plan & Meditation App

Jóga do kapsy pro začátečníky i pokročilé obdržela cenu Editor Choice jak v Google Play, tak v App Store. Všechny kurzy jsou vyvíjeny profesionálními trenéry jógy a prezentovány prostřednictvím živých videí. Bez ohledu na to, jaký typ jógy cvičíte, DailyYoga má něco pro každého z vás.

Daily Yoga •  https://play.google.com

Můžete si přizpůsobit dobu trvání, úroveň, cíl a styl cvičení. Aplikace poskytuje různé kurzy s průvodcem, které vám pomohou naučit se základy jógy, než se ponoříte do pokročilejších kurzů. Je možné stahovat lekce také pro offline použití.

Aplikace nabízí více než 500 asanů, 1000 cvičení s průvodcem, pilates, meditační plány a největší knihovnu jógových pozic, které naplňují cíle jogínků (jako je flexibilita, úbytek hmotnosti, odstranění bolestí, protahování atp.).

YouTube kanály – cvičení na doma

Pokud jste si nevybrali žádnou z aplikací, ale cvičit chcete, nabídneme vám ještě ty nejlepší YouTube kanály zaměřené na cvičení a zdravý životní styl.

PopSugar Fitness (najdete ho tady) je trochu netradičnější, ale docela zábavný způsob, jak zůstat fit. Jednotlivé lekce zahrnují tanec, kardio, kickbox a jógu. Přicházejí se způsoby, jak začlenit populární hudbu do cvičení tak, aby se stalo zábavnějším. Spalte kalorie při hip hopu nebo u latinských rytmů.

Pamela Reif (najdete ji tady) je populární německá fitness modelka, která začala na svém kanálu sdílet tréninky a stravovací plány. Pro své následovníky vytváří plány domácího cvičení, aby jim pomohla zůstat ve formě a udržet si motivaci.

Australská youtuberka Chloe Ting zase poskytla řadu 30denních fitness plánů, které lze najít jak na jejích webových stránkách (https://www.chloeting.com/ program/), tak i na kanálu YouTube (tady). Můžete sledovat hashtagovou sérii #chloetingchallenge, která sledujícím a návštěvníkům umožňuje sdílet svůj pokrok s ní i se svými vrstevníky.

Video se cvičením pro každý den >

Vesmír v počítači: Virtuální planetárium i reálný přehled kosmického smetí

Vesmír v počítači: Virtuální planetárium i reálný přehled kosmického smetí

Pod dohledem: Co o nás prozrazují údaje o poloze?

Pod dohledem: Co o nás prozrazují údaje o poloze?

Internet o nás ví více než rodiče nebo CIA. Jak je to možné?

Internet o nás ví více než rodiče nebo CIA. Jak je to možné?

 

Články odjinud