Transformers: Probouzejí monstr bestie Maximals

Transformers: Probouzejí monstr bestie Maximals
Sdílej
 
Transformers maskovaní za auta už nestačí. Přichází roboti v přestrojení pravěkých zvířat. Maximals jsou monstr bestie. Odkud se vzaly a před čím se schovávají na Zemi?

První hraný film s Transformers zaparkoval před našima očima v roce 2007. Od té doby víme, že ve vesmíru existují roboti, kteří se na Zemi z praktických důvodů maskují jako nejlepší auťáky nebo stíhačky. A taky že nějaký Transformer by se hodil každému klukovi nebo holce i bez řidičáku.

Když se filmová série rozjela na plné obrátky, během následujících let vzniklo šest dalších pokračování. Dozvěděli jsme se, že nejsme s hodnými Autoboty a zlými Decepticony ve vesmíru sami. V pátém dílu Poslední rytíř se proháněli Dinoboti. Teď na nás vyskočí Maximals.

Transformers na Max

Hluboko v amazonské džungli se ukrývá nová skupina mimozemských robotů. Vypadají jako pravěká zvířata a režisér filmu Steven Caple Jr. prozradil, že jejich cesta k nám na Zemi vedla nejen napříč vesmírem, ale i časem.

Jenže je do naší Sluneční soustavy sledovala nepředstavitelná hrozba, která nemilosrdně požírá všechno živé. Maximals a skupina Transformers, kterou známe jako Autoboty a kterou vede Optimus Prime, nejsou zrovna kamarádi. Jenže jisté zkáze můžou zabránit jedině společně.

Probuzení v 90. letech

Předposlední film Bumblebee se odehrával před všemi ostatními díly v retro 80. letech. Úplně noví Transformers s podtitulem Probuzení monster posunuli děj do šumných devadesátek.

V té době se vysílal animovaný seriál Beast Wars. Byl to první pořad značky Transformers, který vznikl tehdy úplně novým způsobem – digitální animací. Z dnešního pohledu vypadá primitivně. Ale Transformeři přestrojení za pravěká zvířata vytočili fantazii tehdejších fandů do vysokých obrátek a odstartovali vlastní úspěšnou sérii.

Optimus Prime vede Autoboty •  CinemArt

Optimus Primal vede Maximals •  CinemArt

Primitivní Optimus Prime

Už se vám začalo stýskat po modročerveném tiráku a zářivě žlutém Chevroletu Camaro? Nebojte, neohrožený Optimus Prime a sympatický Bumblebee jsou i tentokrát hlavní hrdinové. Ale vypadají trochu jinak, než jsme si zvykli. A ne jen proto, že nový film s Transformers křižují v podstatě luxusní dobové veterány.

Prime se proslavil jako obětavý ochránce lidstva, který je ochotný vyměnit za naši budoucnost i klíčky od vlastního zapalování. Jenže v Probuzení monster přistál na naší planetě teprve nedávno. K Zemi si teprve musí vybudovat pěkný vztah. Snad si přitom moc neodře lak.

Transformers: Probuzení monster

Režie: Steven Caple Jr.

Hrají: Anthony Ramos, Dominique Fishbacková, Peter Cullen, Ron Perlman

Premiéra: 08. 6. 2023 v kinech

Nový příběh hraček

Už teď probíhají čilé konstrukční práce na příštím pokračování Transformers. Série jede kupředu, ale její hrdinové jako by cestovali časem zpátky do minulosti. Nový film naplánovaný na rok 2024 se bude odehrávat na začátku ságy. Děj je zasazený na domovskou planetu Transformers, která se jmenuje Cybertron a kde probíhá zuřivá bitva mezi šlechetnými Autoboty a zrádnými Decepticony. Film se zaměří na počátky nepřátelského vztahu mezi jejich veliteli Optimem Primem a Megatronem. Název? Příznačný! Transformers One.

Transformers One

První animovaný film série po dlouhých 40 letech natočí režisér Josh Cooley, který dostal prestižní cenu Oscar za Toy Story 4: Příběh hraček. Ironií osudu je, že hračkami začal celý fenomén Transformers. Počáteční stejnojmenný seriál z roku 1984 vznikl proto, aby podpořil jejich prodej.

Na animáku Transformers One pracuje legendární studio ILM. To je zodpovědné nejen za oživení Autobotů nebo Decepticonů. Proslavilo se přelomovými vizuálními triky od Star Wars a Indiana Jonese přes Terminátora až po filmy studia Marvel.

Války o Cybertron

Nemůžete se dočkat? Najděte si na Netflixu povedený digitálně animovaný seriál Války o Cybertron. Osmnáct epizod z počátku světa Transformers vlastně zachycuje to samé. Dvě znepřátelené strany bojují v brutální občanské válce, ve které se rodí slavní vůdcové. Stejně oceňovaný je i seriál Pozemská jiskra na kabelovce Nickelodeon. Roboti maskování za auta znovu zařadili vysokou rychlost.

Spider-Man: Napříč paralelními světy se propadá do komiksů

Spider-Man: Napříč paralelními světy se propadá do komiksů

Vesmír Star Treku nemá hranice: Nové seriály a filmy

Vesmír Star Treku nemá hranice: Nové seriály a filmy

Strážci galaxie Volume 3: Do třetice všeho zlého

Strážci galaxie Volume 3: Do třetice všeho zlého

 

Články odjinud