Namiji: Zenová deskovka pro klidné rybáře

Namiji: Zenová deskovka pro klidné rybáře
Sdílej
 
Namiji je klidná desková hra o rybaření ve štědrých vodách plných krásy i tajemství. Má až zenový přístup, kdy můžete s vaší kocábkou místo lovu plout po moři a kochat se pohledy na velryby. Více recenze ABC. Ábíčko testovalo také stavebnici Geomag Confetti, mikrofon HyperX Procast, myš Trust GXT 110 a skládačku 3D Crystal Puzzle.

Hračky v ABC:

DESKOVÁ HRA

Namiji

Rybičky, rybičky, rybáři jedou

Tokaido se stala v posledních letech známou deskovkovou značkou typickou neobvyklým a klidným k přístupem k hraní. Hlavními prvky jsou pomalé tempo, přátelská atmosféra a poetika japonských ostrovů. Platí to i pro novinku Namiji.

Vzhůru na moře s deskovkou z Japonska

Dva až pět hráčů se stanou vesnickými rybáři. Na moře vyrazí společně a drží se dokola jedné trasy. Při rybolovu už ale jede každý sám za sebe a snaží se získat co nejvíce bodů, které určí vítěze celého rybolovu.

Probíhá následovně: Jakmile pohnete s vaší lodí na další políčko, máte na výběr několik činností. Buď budete lovit ryby všemožných barev a velikostí a pokrývat jimi palubu, anebo začnete na mělčině chytat korýše. Ale pozor, pokud se vám do sítě dostane příliš krabů, protrhnou vám ji a dané kolo neulovíte nic.

Také můžete hodit lov za hlavu a vydat se na moře pozorovat chobotnice, delfíny nebo velryby. Za obeplutí míst s vyhlídkou na tyto tvory máte taktéž body. Podobných aktivit je na výběr ještě trochu více, dojde třeba i na tajemné posvátné kameny s úkoly.

Zenová desková hra pro klidné rybáře •  Blackfire

Zenová hratelnost

Namiji je klidná hra o rybaření ve štědrých vodách plných krásy i tajemství. Má až zenový přístup, kdy můžete s vaší kocábkou místo lovu plout po moři a kochat se pohledy na velryby.

V klidném tempu a mírumilovné atmosféře navazuje na Tokaido, na první pohled působí jako její mladší sestra. Přináší ovšem jednodušší hratelnost a je vhodná i pro menší hráče a začátečníky.

SHRNUTÍ: Klidná a roztomilá hra o rybaření. Možností nabízí hodně, míří ale hlavně na začátečníky.

ZAPŮJČIL: Blackfire

Star Wars: Klonové války - Pomoz Obi-Wanovi zachránit galaxii

Star Wars: Klonové války - Pomoz Obi-Wanovi zachránit galaxii

STAVEBNICE

Geomag Confetti

Švýcarská firma Geomag se zaměřuje na magnetické stavebnice. Malé magnety tvoří spojnice v konstrukci, do které se pak přidávají plastové kostky a výplně. Stavebnice Confetti už podle názvu nabízejí tyto dílky v bohaté řadě barev.

Můžete si postavit menší geometrické objekty nebo třeba velkou barevnou misku, stojan na klíče či stolní těžítko. Fantazii se meze nekladou, limitováni jste jen počtem kousků stavebnice v krabici, ale i těch je dostatek.

Pro pokročilejší stavitele pak Geomag nabízí třeba modely aut, fyzikálních objektů či domků. Confetti je krabice vhodná k seznámení s touto magnetickou stavebnicí a pak si třeba řeknete, co by vás bavilo dál.

SHRNUTÍ: Jednodušší stavebnice umožňující vytvářet objekty rozmanitých tvarů.

ZAPŮJČIL: Geomag 

MIKROFON

HyperX Procast

Pokud si doma skládáte hudbu či natáčíte videa, společnost HyperX přišla s mikrofonem, jaký vám vystačí úplně na vše. Lepší kvalitu získáte už jen z profesionálního studiového mikrofonu.

Je třeba ho správně nasměrovat, protože snímá zvuk jen přímo před sebou, zatímco ruchy z okolí umí potlačit. Proto se hodí na videa, kde mluvíte přímo do kamery nebo na nahrávání například kytary, flétny či houslí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud