Život na naší planetě: Jak ožil pravěk na Netflixu

Život na naší planetě: Jak ožil pravěk na Netflixu
Sdílej
 
Dávno vyhynulí pravěcí hrdinové znovu ožívají na Netflixu v napínavém seriálu Život na naší planetě o soubojích zvířecích dynastií. Ve velkolepé podívané inspirované pořady Davida Attenborougha se vrací Tyrannosaurus jinak, než jak ho známe z filmového světa Jurského parku.

Samice tyrannosaura rexe a její dvě mláďata se vrhnou na zbloudilého triceratopse. Dva obří hrůzoptáci předvádí strašidelný rituál před soubojem na život a na smrt, ale nevšimli si, že se za nimi plíží hladoví šavlozubí smilodoni. Stádo huňatých mamutů stojí na zasněžené pláni proti smečce jeskynních lvů. Tváří v tvář, kly proti tesákům.

Všechno to vypadá skoro jako ve skutečnosti, i když hlavní hrdinové dávno vyhynuli. Nový seriál Život na naší planetě na Netflixu je zároveň pozoruhodným přírodopisným dokumentem a dramatickým příběhem o souboji nejmocnějších dynastií na Zemi. Začal před čtyřmi miliardami let, ale dnes je palčivě aktuální. 

Naše pravěká planeta

Na světě je více než deset milionů druhů rostlin a zvířat. Jsou mezi nimi živoucí fosilie jako žraloci nebo poslední potomci dinosaurů – ptáci. Jde o pouhé jedno procento všech druhů, které někdy existovaly. Nový seriál Život na naší planetě z produkce Netflixu se vrací do minulosti a připomíná zbylých 99 % vyhynulých.

Na počátku byl Život na Zemi. Nejenže příběh o zrození života začíná od první živé buňky. Stejnojmenný dokumentární seriál z roku 1979, na kterém pracoval věhlasný popularizátor přírodních věd David Attenborough, se navíc stal vzorem pro moderní podívanou.

Život na naší planetě se zaměřuje na novou generaci, opírá se o čerstvé vědecké poznatky, pyšní se špičkovou digitální animací a vrací dávno vyhynulá zvířata do skutečné přírodní scenérie. 

Mamutí úkol

Práce na seriálu byla náročná – zabrala skoro šest let a zaměstnala 500 šikovných lidí  včetně 165 vědců, 120 animátorů nebo 69 kameramanů. Pravěcí hrdinové od T-rexe po trilobity se znovu zrodili na monitorech vyhlášeného hollywoodského trikového studia Industrial Light & Magic.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud