Santa Maria, Niňa a Pinta: Kolumbova flotila vystřihovánek je kompletní

Santa Maria, Niňa a Pinta: Kolumbova flotila vystřihovánek je kompletní
Sdílej
 
Santa Maria, Niňa a Pinta. Tak se jmenovaly lodě Kryštofa Kolumba, se kterými na konci 15. století vyrazil objevit novou námořní trasu do Indie a místo toho narazil na Ameriku. Kolumbovy koráby jsou vznešené dámy. Jejich půvab dobře vystihly i vystřihovánky, které vyšly v několika číslech časopisu ABC. Tato flotila papírových modelů už je kompletní. Podívejte se na ni, a jestli vám některá z lodí chybí, tady se dozvíte, kde a jak si ji můžete doplnit do sbírky.

 

Kryštof Kolumbus je nejznámějším průzkumníkem. Všichni ví, že objevil Ameriku. Ale slyšeli jste o tom, že za svého života podnikl ještě další tři dobrodružné výpravy na hranici tehdejšího známého světa? Jak vypadal v představách Kolumbových současníků, odhalila tajuplná mapa, o které si můžete přečíst tady. Jestli byste naopak raději vzali do rukou nůžky, podívejte se na galerii vystřihovánek lodí Santa Maria, Niňa a Pinta. Tyto papírové modely vyšly minulých číslech ábíčka a my jsme na ně jak se patří hrdí.

Kde sehnat „Kolumbovy" vystřihovánky?

Jestli vám některá z lodí unikla a rádi byste měli Kolumbovu papírovou flotilu kompletní, je to snadné. Pod tímto odstavcem najdete linky na stránky, kde si můžete koupit starší čísla ABC s vystřihovánkami. Rodiče to vyřídí online a časopis přijde poštou k vám domů.

ABC s vystřihovánkou lodi Santa Maria >

ABC s vystřihovánkou lodi Niňa >

ABC s vystřihovánkou lodi Pinta >

Vystřihovánka v ABC č. 13/2020

Vystřihovánka v ABC č. 13/2020

Vystřihovánky v ABC č. 9/2020

Vystřihovánky v ABC č. 9/2020

Vystřihovánky v ABC č. 5/2020

Vystřihovánky v ABC č. 5/2020