Pokémon Scarlet a Pokémon Violet: Ve škole pokémonů

Pokémon Scarlet a Pokémon Violet: Ve škole pokémonů
Sdílej
 
Nová hra Pokémon Scarlet a Pokémon Violet tě vezme do školy pokémonů. Jak se to povedlo? Zjistíš tady. Ábíčko recenzuje ještě hry Marvel’s Midnight Suns, Need for Speed Unbound a Soccer Story.

Hry v časopisu ABC 2/2023:

Pokémon Scarlet a Pokémon Violet

Ve škole pokémonů

Po odbočce v podobě hry Arceus je tu konečně další díl série Pokémon. Má v názvu Scarlet a Violet a opět se odehrává v otevřeném světě. Tentokrát se podíváme na ostrov Paldea s velkou školou pokémoních trenérů uprostřed. Po krátkém úvodu se vám otevře celá mapa, kterou můžete prozkoumávat. Jsou tu travnatá údolí i zasněžené hory.

Video se připravuje ...

Pokémon Scarlet a Pokémon Violet: Ve škole pokémonů • Zdroj: Nintendo of America/YouTube

Divocí pokémoni mají ale různé úrovně obtížnosti, takže na některých místech budete moci chytat až v momentě, kdy váš pokémoní tým pořádně vycvičíte. Novinkou je možnost posílat pokémony samostatně do světa, aby bojovali na vlastní pěst.

Najdete i příběhovou linku v podobě namyšlených spolužáků z týmu Star, který budete muset porazit. A že to pak bude krásný pocit! Oproti dílu Sword a Shield má hra ještě technické rezervy, chytání pokémonů a objevování světa Paldea je ale pořád obrovská zábava.

Platforma: Switch

scarletviolet.pokemon.com

Marvel’s Midnight Suns

Avengers opět v akci

Je to tu zase, svět se řítí do záhuby, protože zlý padouch, tentokrát v podobě čarodějky Lilith, plánuje jeho zničení. Zpočátku obyčejný příběh se pořádně rozjede a čeká vás velká příběhová kampaň čítající přes padesát hodin. Nejprve si vytvoříte vlastního hrdinu, který okolo sebe sestaví tým. Jsou tu jak Avengers, tak třeba Wolverine z X-Menů.

Video se připravuje ...

Marvel’s Midnight Suns • Zdroj: Marvel Entertainment

Každá postava má svoje útoky v podobě karet. Z nich si sestavíte balíček tak, jak se vám líbí jednotlivé postavy hrát, a v boji pak budete na kola zahrávat karty a tím rozhodovat boj. Jsou tu přímé útoky, ale třeba i možnost metat na soupeře okolní bedny.

Marvel’s Midnight Suns kladou důraz na dlouhou herní dobu, během které se pořád něco děje. Ať už je řeč o příběhu či vylepšování postav, málokdy se budete nudit. Jen taktické souboje na tahy nemusí sednout každému a občas představují pořádnou výzvu.

Platformy: PC, PlayStation, Xbox, Switch

midnightsuns.2k.com

Need for Speed Unbound

Závody i volná jízda

V novém díle série Need for Speed budete závodit v otevřeném městě a přilehlém okolí. Na začátku si vyberete auto, které můžete postupně vylepšovat a montovat na něj různé prvky od zadního křídla až po zpětná zrcátka.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud