Pikmin 4: Strategie jako multiplayer?

Pikmin 4: Strategie jako multiplayer?
Sdílej
 
Krátce po novém vydání prvních dvou dílů přichází úplně nová hra ze série Pikmin. Čtyřka se dá hrát v jednom ale i jako multiplayer. Jak se to povedlo? Zjistíte v recenzi časopisu ABC. Ábíčko si zahrálo i Rain World, Pokémon Sleep a Bulánci!

Hry v ABC:

Pikmin 4

Vesmír plný zvířátek

Krátce po novém vydání prvních dvou dílů přichází úplně nová hra ze série Pikmin. V pořadí čtvrtý kousek splňuje téměř vše, co od pokračování čekáme. Je větší, hezčí, barevnější, propracovanější. Zabere vám téměř dvakrát více času než všechny předchozí hry Pikmin dohromady.

Jako kosmonaut na cizí planetě potkáte více jak sto zbrusu nových druhů zvířátek. Jejich rozmanitost zároveň trochu mate. Pikmin je strategie, kde ovládáte desítky tvorečků plnících rozkazy. Takže vidíte ledovou potvoru, řeknete si, že na ni bude platit oheň, pošlete své ohnivé „Pikminy“ do útoku… a se zlou se potáží.

Spoustu soubojů proto budete řešit metodou pokus – omyl. To může být mírně únavné, ale zároveň tak vznikají nečekaně vtipné situace. Co se ale nepovedlo, to je multiplayer: S kamarádem už neprocházíte hru jako dva kosmonauti, ale jako jedna postava a robůtek pomáhající jí v míření. Není to úplně zábavné. V jednom hráči je Pikmin 4 ale pořád obrovská porce zábavy, roztomilosti a taktizování. 

PLATFORMA: Switch

pikmin.nintendo.com

Atlas Fallen: Tajuplný herní svět láká k prozkoumávání

Atlas Fallen: Tajuplný herní svět láká k prozkoumávání

Rain World

V hlavní roli kočkoslimák

Co by se stalo, kdyby se na Zemi změnily životní podmínky? Jak by se po sérii katastrof a proměně klimatu vyvinula fauna a flora? Na této myšlence stojí hra Rain World. V budoucnosti není na Zemi nic z toho, jak ji známe dnes, vznikly úplně nové druhy živočichů. Brouci se zvětšili na několika metrů, savci se přizpůsobili tu životu pod vodou, jinde ve vzduchu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud