Peníze v kapse 17: Pomoc druhým

Peníze v kapse 17: Pomoc druhým
Sdílej
 
Vánoce se blíží, což mimo jiné znamená, že se častěji setkáváme s prosbami o podporu různých neziskových organizací. Přispějete?

MINULE Budete investovat? 

Vánoce jsou křesťanské svátky a dobročinnost (charita) k nim tak nějak patří. Zvláště v západních zemích mají dary charitativním organizacím velkou tradici. Pokud narazíte na nějaký anglicky psaný blog o osobních financích, často na něm najdete zmínku o příspěvcích. A to i u blogerů, kteří počítají každý cent. Nechme teď stranou to, že pomáhat lidem nebo zvířatům, kteří se ne vlastní vinou ocitli v obtížné situaci, je prostě správné a ve vyspělé společnosti by to mělo být samozřejmostí.

Pomoc pro dobrý pocit

Dobročinnost totiž pomáhá i samotnému dárci – přináší lepší pocit a přispívá k dlouhodobé spokojenosti a štěstí daleko víc než nakupování. Pokud přispíváme na charitu, utvrzujeme se v tom, že jsme velkorysí, zodpovědní a úspěšní. Slovo úspěch se přitom netýká jen dospělých, kteří vydělávají. Pokud zacházíte s kapesným natolik rozumně, že si můžete dovolit pomáhat druhým, je to velký úspěch. A to i v případě, že jde o „pouhou“ dvacetikorunu – i ona pomůže.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud